23. ATP Croatia Open Umag: Ne propustite Istria Gourmet Festival u Umagu



ZA VRIJEME trajanja turnira u Umagu moći ćete prisustvovati manifestaciji Istria Gourmet Festival u sklopu koje vas očekuje bogata gastronomska i enološka ponuda.

Istria Gourmet Restoran program je tematskih večera degustacija i show cookinga, koji okuplja najbolje istarske restorane i internacionalne restorane s Michelin zvjezdicama, a sve s namjerom promocije destinacije Istra posjetiteljima turnira.

Svaka večera ima dvojak karakter, sudionici će se informirati, ali i ponešto naučiti na zabavan način. Svakog dana od petka 06. srpnja do nedjelje 15. srpnja gosti će unutar ove manifestacije moći uživati od 21 i 30 sati.

Također, unutar Naše kužine, svakog dana od podneva do dva sata, najbolji kuhari će za posjetitelje pripremati menije istarskih specijaliteta po povoljnim cijenama. Partneri odabranim restoranima su vodeći istarski vinari i maslinari, dobitnici mnogobrojnih nagrada i priznanja.

A ukoliko se zaželite vinskih degustacija u sklopu "Skrivenih čari malvazije i terana" moći ćete proći osnove somelijerstva na primjeru odabranih istarskih vinara, a svi sudionici degustacija bodovat će vina po njihovom predstavljanju i u konačnici primiti potvrdu sudjelovanja u projektu bodovanja te odabira umaškog ATP vina 2012. godine.

Vinari-pobjednici svake degustacijske teme primit će priznanja na nedjeljnoj Večeri pobjednika, dok će vino s najviše bodova biti proglašeno ATP vinom 2012.

Udruga Vinistra će se u Umagu ove godine predstaviti s 29 vinara s 29 različitih vina, najviše malvazija iz berbe 2011., a chardonnay, muškat, pinot sivi, sauvignon, teran, merlot, samo su dio ponude. Većina vina ponuđenih vina nosioci su zlatnih i srebrnih medalja ovogodišnje manifestacije Vinistra 2012, a moći će se kupiti po popularnim cijenama od 100 kuna po butelji. Vinistra šank u sklopu Istria Gourmet Festival zone bit će otvoren svakim danom od 19 do dva sata iza ponoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.