26 milijuna dolara: Ovaj osmogodišnjak zarađuje najviše od svih na YouTubeu

Foto: Instagram

NAJPLAĆENIJI YouTuber 2019. godine je osmogodišnji Ryan Kaji sa zaradom od 26 milijuna dolara. Ryanu je ovo druga godina zaredom da nosi tu titulu, a ove je godine zaradio 4 milijuna dolara više nego prošle godine, piše Forbes.

Ryana na YouTubeu prati 22 milijuna ljudi. On je počeo sa snimanjem recenzija igračaka koje su njegovi roditelji objavljivali na kanalu Ryan Toys Review (danas se zove Ryan's World).

Dječak danas ima vlastitu liniju igračaka, snima i zabavne znanstvene eksperimente te ima vlastiti show na Nickelodeonu. Kada ga je jednom novinar ABC-ja upitao zašto djeca vole njegove snimke, Ryan je odgovorio: "Jer sam zabavan i smiješan!"

Kanal je pokrenut 2015. godine, a sve je počelo tako što je Ryan, kao četverogodišnjak koji je obožavao gledati recenzije igračaka na YouTubeu, upitao roditelje zašto i on to ne bi mogao raditi. Proslavio ga je video u kojem otvara golemo Pixarovo jaje puno igračaka koji je objavljen u srpnju 2015. godine. Do danas taj video ima više od milijardu pregleda.

No, nije sve tako bajno ni u poslovanju osmogodišnjeg dječaka. U rujnu ove godine obitelj se našla pod istragom. Dječak i njegovi roditelji optuženi su da obmanjuju djecu da kupe igračke koje proizvode njegovi sponzori. Ryanov megapopularni YT kanal trenutno istražuje Federal Trade Commission. Prijavila ih je skupina Truth in Advertising te optužila da ne označavaju jasno i uvijek sponzorski sadržaj u objavama. 

Gotovo 90% Ryanovih videozapisa sadrži barem jednu plaćenu preporuku proizvoda usmjerenu prema djeci koja su premlada da bi znala vidjeti razliku između plaćenog oglasa i stvarne recenzije, navodilo se u žalbi. Optužili su Ryanov kanal za podvaljivanje sponzorskih sadržaja tako da izgledaju kao da to nisu.

Ryanov otac Shion nakon toga je izjavio da oni poštuju sva pravila platforme i poslovanja. "Dobrobit naših gledatelja nam je uvijek bila top prioritet", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.