85 žena se nada tituli Miss Universe. Među njima dvije transrodne i jedna plus-size

Foto: EPA

U EL SALVADORU je počelo višednevno natjecanje za titulu Miss Universe 2023. 85 natjecateljica predstavilo je u prvom danu prednatjecanja svoje zemlje. Hrvatska predstavnica ove godine je Andrea Erjavec, 23-godišnja studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu.

Djevojke su prve večeri prošetale u kupaćim kostimima, osim Miss Pakistana, koja je prošetala u burkiniju. Među njima su bile i prve transrodne kandidatkinje u povijesti koje su dospjele u finale: Miss Portugala, stjuardesa po imenu Marina Machete, i Rikkie Kollé, koja je prva transrodna Miss Nizozemske. Također, publici se predstavila i Miss Nepala, koja je u povijest ušla kao prva plus-size kandidatkinja.

Finale će se održati ove subote. 

Organizatori proglasili bankrot

Podsjećamo, organizacija JKN Global Grupa, koja stoji iza izbora, podnijela je zahtjev za bankrot samo nekoliko dana prije događaja, piše NY Post. Objavljeno je to nedugo nakon brojnih kontroverzi koje su nastale zbog uključivanja transrodnih kandidatkinja.

Tajlandska milijunašica i aktivistica Anne Jakrajutatip iz JKN Global Grupe kupila je organizaciju koja se bavi organiziranjem izbora za 20 milijuna dolara 2022. godine. Međutim, samo godinu dana kasnije došlo je do prvih financijskih problema, a sad su proglasili bankrot.

Organizacija Miss Universe ipak je objavila da, bez obzira na trenutnu financijsku situaciju, potvrđuje da će se Miss Universe 2023. održati u El Salvadoru 18. studenog 2023., "gdje će vrhunsko iskustvo obožavateljima ostati glavni prioritet". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.