Deset jugoslavenskih filmova uz koje ćete zaboraviti na "50 nijansi sive"

Foto: Screenshot Youtube
 
MNOGI SU ZABORAVILI da su se u jugoslavenskim filmovima, snimljenima prije više od dva desetljeća mogle vidjeti kvalitetne scene seksa. Kinematografija s ovih prostora je u svojim dobrim starim vremenima obilovala filmovima, koji bi posramili "50 nijansi sive".
 
Ko to tamo pjeva
 
Slavko Štimac u ovom hitu iz 1980. završava sam u šumskom blatu s Nedom Arnerić. Scena je to koju pamte generacije.

Varljivo leto
 
Ponovno Slavko Štimac, ovog puta s Jagodinkom Simonović, stvara scenu uz koju su stasale generacije osamdesetih. Ovo možemo nazvati pravim klasikom kulinarske škole. 

Sjećaš li se Dolly Bell
 
Slavku Štimcu ovog je puta Emir Kusturica pružio priliku da pokaže što može kad završi s Ljiljom Blagojević na tavanu.

Vizantijsko plavo
 
Iako scene nisu previše eksplicitne, ona u kojoj Lazar Ristovski i Kaja Žutić goli jašu vola pored vode ušla je u antologiju.

Seks - partijski neprijatelj No 1
 
Pred kraj postojanja Jugoslavije, i ovakav se naziv filma mogao "provući", baš kao i seks ispred svete slike i "sise kao pogače".

Una
 
Inspiracija velikog dijela filmova leži u zabranjenim vezama, kakva je ona profesora i studentice. Ona mlada, lijepa i slobodna, on stariji i oženjen recept je za film pun erotskog naboja. Rade Šerbedžija i Sonja Savić te su uloge odigrali maestralno u ovom filmu iz 1984.

Na putu za Katangu

Priča o kapitalističkim snovima sina rudara, kojom je Mirjana Karanović kao pjevačica Zana ušetala u maštu muške populacije.

Čudo neviđeno
 
Scena u kojoj se rasna Savina Geršak kupa u jezeru, mnogima je zagolicala maštu. 

Ljepota poroka
 
Iako je najpoznatija scena "da me vidi mila majka", po erotičnosti ne zaostaje ni ona u kojoj se Mira Furlan kupa s turistima.

 WR - Misterije organizma
 
Ovaj je film izazvao brojne kontroverze jer je sniman u turbulentnim šezdesetima, ali promijenio je povijest, posebice scena seksa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.