Femen opet udara: Ni otvaranje Barbikine kuće nije prošlo bez golotinje i zapaljenih križeva

Foto: Gulliver/Getty Images

AKTIVISTICE Femena odlučile su malo prosvjedovati ispred velike roza kuće koja pripada jednoj od najpoznatijih lutaka svijeta, a koja je ovog četvrtka otvorena u Berlinu.

Barbie vjerojatno nije očekivala ovakav doček na početku svoje europske turneje. Naime, povodom svečanog otvaranja Barbikine "kuće iz snova", feministkinje su, u znak protesta, spalile lutku na križu, pokazale gole grudi i urlale "rozo je grozno".

Aktivistice, naime, tvrde da Barbikina kuća predstavlja utjelovljenje stereotipa i seksizma. Barbikina kuća sagrađena je u prirodnoj veličini, a posjetioci mogu zaviriti u lutkin ormar, isprobati njenu odjeću, odmoriti se u njenom dnevnom boravku i razgledati kolekciju od 350 Barbie lutaka koliko ih je dosad proizvedeno.

Riječ je o replici kuće koja je nedavno otvorena na Floridi, a radovi su trajali godinu dana te ja na izgradnju potrošeno deset kilograma šljokica i preko 450 litara roza boje.

Kuća će u Berlinu gostovati do 25. kolovoza, a onda krenuti na turneju po Europi. Vjerojatno u pratnji golišavih aktivistica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.