Foto: Index
NAKON današnje inauguracije Kolinde Grabar-Kitarović, slijedi službeni svečani ručak na kojem će se uz novu hrvatsku predsjednicu okupiti sretni uzvanici. Na pomno osmišljenom meniju naći će se sve same domaće delicije, od dalmatinskog pršuta, bračkih maslina i paškog sira, preko pjenušaca i malvazije pa do junetine odležane u dimu od divljeg kestena i domaćih štrukli.
Evo kako izgleda inauguracijski meni.
HLADNO PREDJELO
PREPORUKA: PJENUŠAC TOMAC DIPLOMAT ILI MALVAZIJA KOZLOVIĆ
Dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir preliven djevičanskim maslinovim uljem
Rolice premium šunke s pjenicom od sira
GLAVNO JELO
PREPORUKA: TOMIĆ CAPLAR ILI MERLOT BELJE
Lentrecǒte steak (odležani steak od junetine ) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu
Buket lisnatih salata
DESERT
PREPORUKA: PROŠEK HEKTOROVIĆ
Domaće slatke štrukle punjene s bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta
KAVA
PIĆA
APERITIVI
Pjenušac Tomac Diplomat
VINA
Graševina Adžić, buteljirano vino 0,75 l
Malvazija Kozlović, buteljirano vino 0,75 l
Tomić Caplar, buteljirano vino 0,75 l
Merlot Belje, buteljirano vino 0,75 l