Ovako izgleda meni za svečani ručak nakon inauguracije

Foto: Index

NAKON današnje inauguracije Kolinde Grabar-Kitarović, slijedi službeni svečani ručak na kojem će se uz novu hrvatsku predsjednicu okupiti sretni uzvanici. Na pomno osmišljenom meniju naći će se sve same domaće delicije, od dalmatinskog pršuta, bračkih maslina i paškog sira, preko pjenušaca i malvazije pa do junetine odležane u dimu od divljeg kestena i domaćih štrukli.
 
Evo kako izgleda inauguracijski meni.
 
HLADNO PREDJELO
 
PREPORUKA: PJENUŠAC TOMAC DIPLOMAT ILI MALVAZIJA KOZLOVIĆ
 
Dalmatinski pršut s bračkim maslinama uz mladi paški sir preliven djevičanskim maslinovim uljem
 
Rolice premium šunke s pjenicom od sira
 
GLAVNO JELO
 
PREPORUKA: TOMIĆ CAPLAR ILI MERLOT BELJE
 
Lentrecǒte steak (odležani steak od junetine ) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu
 
Buket lisnatih salata
 
DESERT
 
PREPORUKA: PROŠEK HEKTOROVIĆ 
 
Domaće slatke štrukle punjene s bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta
 
KAVA
 
PIĆA
 
APERITIVI
 
Pjenušac Tomac Diplomat
 
VINA
 
Graševina Adžić, buteljirano vino 0,75 l
 
Malvazija Kozlović, buteljirano vino 0,75 l
 
Tomić Caplar, buteljirano vino 0,75 l
 
Merlot Belje, buteljirano vino 0,75 l
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.