Ovo su najstrašnije priče koje kruže internetom

Foto: Flickr, Creepypasta

PREPRIČAVANJEM i izmišljanjem strašnih priča čovječanstvo se zabavlja od pamtivijeka.

Dolaskom digitalnog doba takve su priče dobile još jednu dimenziju, a ta je neusporedivo brže širenje no što se to odvijalo usmenom predajom.

Tako danas postoji engleski termin "creepypasta" kao pojam koji označava kratku priču čija je svrha da uplaši, zaintrigira i natjera čitatelja da je prepričava prijateljima i podijeli s drugima na društvenim mrežama.

Mashable je sastavio listu od nekoliko "creepypasta" koje su, na plodnom internetskom tlu, prerasle u urbane mitove.

1. Slender Man

Prije no što su se na tržištu pojavile mnoge igre bazirane na liku ove blijede utvare bez lica, priče o njemu kružile su forumima. Priča o sablasti s neprirodno dugačkim udovima u ispeglanom odjelu je zapravo pseudo-povijesni pregled pojavljivanja ovog čudovišta.

Tipično, Slender Man proganja djecu i one koji postanu opsjednuti njegovim postojanjem, iako nitko ne zna što se događa s tijelima žrtava jer nitko mu nitko dosad nije uspio pobjeći.

2. Lutka Robert

Na žalost onih plašljivih, lutka Robert zaista postoji. Mitovi o njoj variraju, pogotovo otkad su postali tako popularni na internetu. Lutku je umjetniku Robertu Eugeneu Ottu poklonio njegov sluga krajem 1800-tih ili početkom 1900-tih godina. Lutka, koju je nazvao po sebi, ubrzo je oživjela i počela terorizirati čitavu obitelj.

Otto je navodno lutku zadržao do svoje starosti, a ona je njegovu pokojnu ženu dovela do ludila. Lutka Robert trenutno se nalazi u muzeju Fort East Martello na Floridi. Posjetitelji muzeja moraju pristojno zamoliti lutku za dopuštenje da ga fotkaju, a ako to ne učine Robert će na njih baciti urok.

5. Nasmiješeni pas

Riječ je o fotografiji psa objavljenoj 1992. godine. Oni koji su je vidjeli nestali su ili su umrli, osim Mary E., koju pripovjedač odlazi intervjuirati. Ono što saznaje jest da je neke stvari, čak i ako su to obične fotografije, bolje ostaviti obavijene misterijem nego se suočiti s užasavajućom istinom.



Ako ste se zapitali, fotografija doista dolazi uz priču, no možda je nećete htjeti pogledati nakon što čitav tekst pročitate do kraja.

6. Ubojica Jeff

Smatrajte se sretnima ako nikad niste čuli za priču o ubojici Jeffu. Priča se vrti oko Jeffa, serijskog ubojice koji žrtve vreba iz ormara i govori im da zaspu prije no što pobije sve koji se nalaze u kući. Njegovo je lice glatko i bijelo, s velikim smiješkom od uha do uha te malenim očima bez kapaka.

Prema predaji, Jeffu su kemikalije spalile lice što ga je otjeralo u ludilo. Nedugo zatim pobio je, za početak, svoju čitavu obitelj.

7. Nagovoreni


Zombiji svakako imaju posebno mjesto među strašnim pričama, pogotovo ako odstupaju od ovih današnjih, mainstream zombija koje nalazimo posvuda - ovi zombiji ne trebaju ugristi ljude kako bi se množili.

Nakon velikog izlijevanja kemikalija, svi koji su s njima došli u doticaj počnu zlokobno napadati sva bića oko sebe te tako siju paniku. Bezimeni se pozitivac sakrije u svom stanu čekajući vrišteću divlju hordu da provali i rastrga mu udove. Vjerojatno bi više volio da se upravo to dogodilo umjesto dvodnevne noćne more koja ga je proganjala.

8. Kuća bez kraja

Cjelonoćni boravak u navodno ukletoj kući nerijetko je jedan od načina da tinejdžer uđe u popularno društvo, no je li zadivljenost ljudi koji nakon završetka srednja škole više vjerojatno nećete vidjeti vrijedno potencijalne traume i smrti? Odgovor koji ova priča nudi je odlučno "ne".

Kuća bez kraja nudi nagradu od 500 dolara onome tko preživi put kroz njenih devet soba za mučenje. Pripovjedač David, naravno, spremno prihvaća taj izazov koji ga, iz sobe u sobu, sve jasnije podsjeća da je donio u potpunosti pogrešnu odluku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.