Radikalna prehrana: Upoznajte ženu koja cijeli život jede samo kruh, mlijeko i pomfrit



DA Amerikanci i brza hrana idu ruku pod ruku, pokazuju brojne statistike po kojima su oni još uvijek vodeća svjetska nacija po broju pretilih osoba. No, primjer jedne Njujorčanke, tu statistiku uspijeva odvesti i korak dalje. Naime, Maria Lopez cijeli svoj život jede samo tri stvari - mlijeko, kruh i pomfrit. Kako kaže, u svoje 54 godine nikada nije okusila ni voće, ni povrće.

No ipak, uz navedena tri "neizostavna" sastojka, Maria se tu i tamo zna počastiti slaninom, a ni sladoled i palačinke nisu joj pretjerano mrski. Kako bi se uvjerila u istinitost ove nevjerojatne priče, novinarka ABC Newsa s Marijom je otišla u šoping. Stigavši na odjel voća i povrća, Njujorčanka joj je hladno rekla: "Evo gledam, ali to meni ne izgleda kao hrana".

Nancy Zucker, direktorica Centra za poremećaje u prehrani na Sveučilištu Duke u Sjevernoj Karolini, uvjerena je da Lopez nije jedinstven slučaj.

"Ne razumijemo u potpunosti razloge za ovakvu izbirljivost, no sasvim je sigurno da je na djelu neki vid biološke borbe te uzroke te borbe ne treba tražiti isključivo u glavama tih ljudi", rekla je Zucker.
Maria Lopez kaže da se cijeli život susreće s osudama okoline te da pri izlascima često kaže da je već jela kako ne bi bila izopćena iz društva. Unatoč svemu, tvrdi da je fizički u potpunosti zdrava.


Woman Only Eats Three Foods: Potatoes, Milk, Bread
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.