Transrodna natjecateljica za Miss Universe Kanade prozvala Donalda Trumpa, razmišlja o tužbi

JENNA TALACKOVA bila je jedna od natjecateljica za Miss Universe Kanade sve dok se nije saznalo da je rođena kao muškarac. Transrodna Jenna započela je hormonsku terapiju s 14 godina, a s 19 je napravila operaciju promjene spola. Prekrasna Talackova prijavila se na natjecanje za Miss Universe, no ubrzo je diskvalificirana. Naime, iz direkcije su tvrdili kako Jenna nije ispunila uvjete potrebne za natjecanje, a čini se da se to odnosi na činjenicu da nije rođena kao žena.

Danas je Kanađanka progovorila o cijeloj situaciji na press konferenciji, piše People. Putem svoje odvjetnice Glorije Allred, Talackova je kritizirala cijelu direkciju izbora, pa tako i samog Donalda Trumpa. "Jenna je u ovo natjecanje uložila svoje vrijeme, trud i novac. Ni na trenutak nije pomislila da bi nešto moglo biti drugačije jer je rođena drugačije. Ona nije tražila gospodina Trumpa da dokaže svoju muškost. Njoj to nije važno, zašto bi bilo njemu?", zapitala se Gloria.

Organizatori su jučer povukli svoju odluku o diskvalifikaciji Jenne, no ona još uvijek nije odlučila želi li nastaviti s natjecanjem. Njezina odvjetnica i ona smatraju kako organizatori nisu dovoljno poradili na tome da isprave ovu veliku grešku te Jenna razmišlja o tužbi organizacije izbora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.