Ovo su serije i filmovi o kojima se priča, jednu seriju sigurno niste pogledali

Foto: 123RF, HBO

PROVODITE li sate tražeći neku dobru seriju ili zanimljiv film, mi smo ih upravo pronašli za vas. Skratite si dosadno poslijepodne ili začinite obiteljsku večer uz našu listu hit naslova.

Neka bingeanje počne!

Futuristička drama s odličnim glumcima

Westworld je megapopularna serija koja je zahvaljujući originalnosti i odličnim glumcima ove godine ''zagazila'' i u treću sezone. Za sve vas koji ste propustili i prve dvije, evo o čemu se radi. Serija je slobodna interpretacija Crichtonovog ZF klasika iz sedamdesetih, a radnja je smještena u tematski park u koji su naseljena umjetna bića i posjetitelji koji u njemu mogu raditi što god žele. Njih promatraju operateri parka koji su zaduženi da sve ide po planu i da sadržaja u parku ne nedostaje.

Scenaristi Jonathan Nolan i njegova žena Lisa Joy odlučili su sve odvesti na novu razinu pa se usred rutinskog ažuriranja robota ''domaćina'' nešto neočekivano dogodi te oni počinju osjećati, sanjati i prisjećati se – doživljavaju neku vrstu buđenja. Od tog trenutka sve u Westworldu se mijenja. Nova situacija ne iznenađuje tvorca parka dr. Roberta Forda kojeg utjelovljuje Anthony Hopkins.

Osim glumaca koji su se odlično snašli u svojim ulogama, serija ima i zanimljivu futurističku crtu, kao i poveću dozu misterije koja će vas držati prikovanima uz ekran od prve do zadnje minute svake epizode.

Kako najbolje iskoristiti vrijeme tijekom pandemije pogledajte ovdje.

Pošiljka od pet tona kokaina

ZeroZeroZero odlična je krimi-serija u kojoj uz uobičajene talijanske kriminalce paralelno pratimo i priču o meksičkim kartelima, kao i o američkoj obitelji posrednika koja će se naći između dvije vatre. Priča se vrti oko pošiljke od pet tona kokaina koja zbog rata među klanovima na jugu Italije umjesto u Kalabriji završi u Africi. Kašnjenje pošiljke stvorit će probleme svima upletenima, od šefova monterejskog kartela pa do korumpiranih vojnika.

Ako ste fan serija o kriminalnim organizacijama, kartelima, nemilosrdnoj mafiji i slično, ZeroZeroZero vas neće razočarati. Vrhunska glumačka ekipa pridonijela je popularnosti ove serije, kao i česte međusobne borbe za prevlast, osvetu, bogatstvo i slavu.

Samo je žudnja za moći vječna

Game Of Thrones (GOT) popularna je serija koja je zaludjela svijet, a snimana je u osam sezona. Serija je adaptacija romana Pjesme vatre i leda Georgea R. R. Martina, a prvi je Igra prijestolja.

Epska priča o izdaji i plemenitosti odvija se na kontinentima Westerosu i Essosu. Nekoliko plemenitih obitelji (kuća) bori se za željezno prijestolje sedam kraljevstava, dok pravu opasnost predstavljaju mitska bića sa Sjevera. Likovi u seriji bore se s vlastitim žudnjama, otvaraju se pitanja hijerarhije, odanosti, zločina i kazne.

Ako ste više puta čuli za Jona Snowa, ali i dalje ne znate tko je on, vrijeme je da saznate. GOT je jedna od onih serija čije sezone gledamo jednu za drugom i za čije se likove stvarno vežemo.

Černobilska katastrofa nikog ne ostavlja ravnodušnim

Nuklearna nesreća u Černobilu 1986. godine jedna je od najgorih katastrofa u povijesti čovječanstva, a upravo o tome govori i HBO-ova mini serija Černobil.

Ova petodijelna povijesna serija jedna je od onih serija nakon kojih idemo odmah provjeriti na Google što se točno dogodilo i pokušavamo saznati sve detalje događaja jer smo zainteresirani za temu. Ni vi nećete ostati imuni na to pogledate li samo jednu epizodu.

Kreator serije Craig Mazin prikazao je nuklearnu katastrofu 7. razine koja je oslobodila sedam tona nuklearnog goriva u atmosferu, a dogodila se 1986. godine u Černobilu. Osim same katastrofe, u seriji vidimo laži, obmane i truli politički sistem. Pratimo i priče hrabrih ljudi koji su bili spremni na sve kako bi zaštitili Europu od nezamislive katastrofe.

Serija o alternativnoj prošlosti koja je itekako aktualna danas

U vrijeme kad se u nekim zemljama preispituju postignuta društvena uređenja, a populisti postižu veliki uspjeh, posebno je zanimljiva HBO-ova mini serija The Plot Against America. Radi se o seriji od šest epizoda koja je bazirana na istoimenom romanu alternativne povijesti autora Philipa Rotha iz 2004. godine. U toj alternativnoj povijesti SAD se premišlja oko sudjelovanja u Drugom svjetskom ratu, avijatičar i simpatizer nacista iz tog vremena Charles Lindbergh uključuje se u borbu za predsjednika SAD-a protiv demokrata Franklina D. Roosevelta i pobjeđuje, a zemlja se okreće antisemitizmu.

Zanimljiva priča ispričana je kroz prizmu radničke židovske obitelji na koju se direktno održava pobjeda populista sklonog nacizmu i antisemitizmu. Ono što je pomalo zastrašujuće jest aktualnost ove priče.

Priča o ženi koja je povela borbu protiv ženskih prava

Žena kao zvijezda pokreta za borbu protiv prava žena. Ne zabrinjavajte se ako vam ovo zvuči čudno, ali upravo se ovo događalo u Americi 1970-ih godina. Konzervativna aktivistkinja koja se odjednom pojavila i povela borbu protiv Equal Rights Amendment pokreta koji je imao za cilj osigurati jednakost prava žena zvala se Phyllis Schlafly, a upravo o njoj govori najnovija serija Mrs. America. Na HBO GO-u,  gdje će se premijerno pojaviti 15. travnja, naći ćete je i u hrvatskom prijevodu kao Gospođa Amerika. Nesvakidašnja priča o konzervativki koja je izjavila da nema ništa protiv žena, ali ima protiv jednakosti žena pametno je ispričana i sjajno prikazuje Ameriku iz tog vremena, kao i kompleksnost pokreta koji je promijenio svijet.

Lik antifeminističke ikone Phyllis Schlafly utjelovljuje odlična Cate Blanchett, a glumačku postavu čine još  Elizabeth Banks, Rose Byrne, James Marsden i Sarah Paulson.

Osim ovih hit serija koje možete pronaći na online streaming servisu za gledanje serija i filmova – HBO GO, pronaći možete i puno atraktivnih filmskih naslova uz koje će vam vrijeme brže prolaziti ovih dana. Mi vam donosimo samo neke od njih. 

Tarantinova poruka Hollywoodu

Impozantnu glumačku ekipu okupio je tko drugi nego Quentin Tarantino u filmu prigodnog naziva - Once Upon In Time in Hollywood. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie vraćaju nas u kasne šezdesete, zlatno doba Hollywooda.

Glavni likovi u filmu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bivša zvijezda jedne western TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt) kreću na put 1969. godine kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji.

U filmu se osjeća nostalgija za nekim drugim vremenima u Hollywoodu i čvrstim momcima koji su uvijek ispravljali nepravdu ma kakve god posljedice bile. Legendarni Tarantino kao da ovim filmom poručuje Hollywoodu: pogledajte kako je sve moglo biti drugačije!  

Ne znamo je li moglo biti drugačije, no znamo da duhovitosti i dobrog soundtracka u filmu ne nedostaje pa će vas film dobro zabaviti odlučite li ga pogledati.

Prva hrvatska zombi komedija

Posljednji Srbin u Hrvatskoj prvi je hrvatski zombi film, stoga ako ga niste još pogledali, svakako to učinite. Film je kao i sam naslov – provokativan i smiješan.  

Radnja počinje sedam godina od bankrota Hrvatske i nestašicom vode. Doduše, postoji jedan izvor, no on je za bogate. Kao da to nije bila dovoljna nevolja za Hrvate koji se diče svojom vodom, pojavljuje se i zaraza, točnije virus koji ljude pretvara u zombije. Na virus su imuni jedino lokalni Srbi – genijalno, priznajemo. Ako poželite zombi komediju s puno provokacija i šala na račun naroda bivše Jugoslavije, ovaj vas film neće razočarati.

Adaptacija najvećeg Disneyjevog animiranog klasika

Kralj lavova po mnogima je najveći Disneyjev animirani klasik ikada, a Jon Favreau odlučio nas je podsjetiti na njega.

O samoj radnji filma vam ne trebamo puno govoriti, no ukratko, radi se Simbinom ponovnom preuzimanju prijestolja nakon što mu je stric zavjerom srušio oca s prijestolja, preuzeo vlast i uspostavio tiraniju.

Film koji jednako oduševljava i velike i male ostavio je bez riječi gledatelje i zbog efekata u filmu, zbog čega na trenutke čak ostavlja dojam da se radi o nekakvom dokumentarcu o životinjskom životu u Africi. Remake animiranog filma iz 1994. godine nije razočarao, stoga uživajte u nešto modernijoj verziji. Hakuna Matata!

Osim ovih, na HBO GO-u možete pronaći i mnoge druge vrhunske hit naslove, a u ponudi koja uključuje preko 6500 sati najboljeg svjetskog sadržaja svatko može pronaći nešto za sebe.

Svi naslovi su prevedeni na hrvatski jezik ili sinkronizirani, a korisnik po računu može aktivirati do pet uređaja. HBO GO možete isprobati prvih sedam dana potpuno besplatno i bez ugovorne obveze. Više informacija možete pronaći ovdje.

Sadržaj donosi Index u suradnji s HBO GO te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.