Američka novinarka dobila otkaz nakon što je u prijenosu uživo citirala Snoop Dogga

Screenshot: Twitter

AMERIČKA novinarka Barbie Bassett dobila je otkaz nakon što je u prijenosu uživo citirala Snoop Dogga, piše Deadline. Naime, u emisiji u NBC-jeve podružnice WLBT razgovarali su o vinima koja proizvodi Snoop Dogg.

"Fo shizzle, my nizzle", rekla je Barbara. Nizzle je sleng za riječ crnac, odnosno nigger, koja se smatra uvredljivom. Fraza bi se mogla prevesti kao "sigurno, moj niggeru", a reper ju je prvi put upotrijebio 2002. godine u pjesmi Suited 'n' Booted. 

Njeno ime više nije navedeno na web stranici

Budući da je Bassett bjelkinja, mnogi smatraju da nije smjela koristiti taj izraz. Da je dobila otkaz zaključilo se po tome što više nije navedena na web stranici postaje, no Barbie se nije oglasila o situaciji.

"Siguran sam da razumijete, WLBT ne može komentirati kadrovska pitanja", rekao je Ted Fortenberry, potpredsjednik televizijske mreže. 

Ovo nije prvi put da je Bassett privukla pažnju kontroverznim komentarima. Prošle godine je baku afroameričke reporterke Carmen Poe nazvala "grandmammy", što je izraz koji su robovi koristili za svoje bake. Nakon te izjave se ispričala. Rekla je, između ostalog, da razumije da je njezin "komentar bio bezosjećajan i bolan".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.