Američki studenti dobili 5.5 milijuna eura na lutriji: "Možda su pobijedili sustav"

Foto: Press

Dok većina ljudi sanja o osvajanju milijuna na lutriji, četiri studenta s Princetona bili su pravi sretnici, piše Unilad. Naime, Manuel Montori IV., Matthew Gibbons, Hannah Davinroy i Zoe Buonaiuto četiri su sretna dobitnika koji su uspjeli osvojiti preko 6 milijuna dolara (oko 5.5 milijuna eura) kroz 66 dobitnih listića, kupujući ih na raznim lokacijama diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Njihov najveći dobitak, listić vrijedan 5 milijuna dolara (malo više od 4.5 milijuna eura), kupio je Montori u saveznoj državi Missouri. Iako se postavlja pitanje jesu li njihove aktivnosti bile u skladu sa zakonom, ništa ne ukazuje na to da su djelovali nezakonito - svi listići kupljeni su legitimno u trgovinama i na benzinskim postajama.

Trošili su tisuće eura na listiće

Studenti su kupovali tisuće listića, trošeći tisuće eura pri svakom posjetu, čime su ponekad i ispraznili zalihe u trgovinama. Njihov uspjeh neki su pripisali nevjerojatnoj sreći, dok drugi sugeriraju da su možda pronašli način kako "nadmudriti sustav".

"Možda su pronašli način da pobijede sustav"

Profesor statistike sa Sveučilišta California Philip Stark izjavio je za Good Morning America: "Ili su nevjerojatno sretni, ili su pronašli način da pobijede sustav." Prema nekim teorijama, skupina je možda analizirala javno dostupne podatke o prošlim rezultatima lutrijskih izvlačenja kako bi povećali svoje šanse za dobitak.

Posebno je zanimljivo svjedočanstvo jedne trgovkinje iz Bloomingtona u Indiani, koja je za The Indianapolis Star izjavila da su joj Davinroy i Buonaiuto spomenule kako rade na istraživanju nakon što su kupile sve dostupne listiće u njezinoj trgovini.

"Kupovali su cijelu zalihu listića"

Menadžerica te trgovine Darian dodala je kako su je studenti zamolili da ih obavijesti kada stigne nova pošiljka listića, a djevojke su se svaki put vraćale i ponovno kupovale cijelu zalihu. Darian procjenjuje da su u njezinoj trgovini potrošile preko 44 tisuće eura. Javili su se i trgovci iz drugih država koji su također ispričali sličnu priču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.