Amerikanac kupio kartu u jednom smjeru za Hrvatsku: "Ne znam hoću li preživjeti"

Foto: Instagram

22-godišnji Amerikanac Gabe Escobar, kojeg na TikToku prati više od tri milijuna ljudi, putuje u Hrvatsku. Na TikToku je objavio kako je usred noći kupio kartu u jednom smjeru za Hrvatsku. 

"Nemam nikakve planove. Ne poznajem nikoga u Hrvatskoj. Ne znam ništa o Hrvatskoj. Ne znam što raditi tamo kad dođem, ali stižem tamo u srijedu", rekao je te upitao pratitelje za pomoć ako znaju što bi mu moglo pomoći. 

"Dvije minute nakon što sam platio, shvatio sam da sam zapravo kupio kartu za Hrvatsku. I to jednosmjernu. Ne znam što ću raditi kad dođem tamo. Takav je trenutno moj život", dodao je.

@gabesco the deifnition of "backpacking around europe to find myself" #backpacking #postgrad #europe #croatia ♬ original sound - Gabe Escobar

Pitao za preporuke jela u Hrvatskoj

Gabe u sljedećih mjesec dana planira posjetiti nekoliko država. Prva je Hrvatska, zatim Crna Gora, Slovenija, Mađarska, Češka, Litva, Estonija, Norveška i Danska. Bit će smješten, kaže, u hostelima. "Ne znam hoću li preživjeti. Bit ću u hostelima, spavat ću na krevetima na kat sa strancima. Molite se za mene", rekao je. Otkrio je i da će u Hrvatskoj posjetiti Split, Dubrovnik i Hvar. 

Ispod videa javili su mu se mnogi sa savjetima.

"Doslovno obožavam Hrvatsku. Dubrovnik ima odlične pješačke ture, zidine, Igra prijestolja plus odlična hrana. Možeš i trajektom posjetiti okolne otoke", "Hrvatska je nevjerojatna. Najbolja kava koju sam ikad pila. Plitvička jezera posjeti, vjeruj mi, predivno je", "Nadam se da ćeš uživati. Hrvatska je divna, pogotovo more i otoci", komentiraju mu pratitelji. 

Upitao je i koja hrana je ovdje najbolja kako bi je isprobao. "Svi plodovi mora su svježi i dobri, piletina, svinjetina... Jela sam odličnu pizzu u Dubrovniku", "Moraš probati burek", "Ćevapi su odlični", "Pašticada", neki su od savjeta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.