Amerikance buni začin koji je u Hrvatskoj uobičajen: "Zašto mi je ovo u jelu?"

Foto: Twitter

AMERIKANCE već godinama zbunjuje "uljez" koji pronalaze u hrani iz restorana Chipotle, a zapravo je začin koji nisu znali prepoznati.

Mislili su da se radi o "smeću" koje je slučajno dospjelo u njihov objed, zbog čega su iskazali nezadovoljstvo na Twitteru. Vadili su ga iz hrane i fotografirali, a nakon što se ispostavilo da ih je mnogo njih pronašlo istu stvar u svom jelu, korisnici su čak mislili tužiti restoran zbog "uljeza" u jelu.

Ipak, na njihovo razočaranje, saznali da je riječ o lovorovom listu - začinu koji se koristi diljem svijeta, osobito u našim krajevima.

Ono što Amerikanci nisu znali je da je lovor biljka mediteranskog podrijetla, no ponekad uspijeva i na blagoj kontinentalnoj klimi. To je zimzeleno drvo koje cvjeta u proljeće, a ima snažni miris i gorki okus. Lovrov list se koristi kao začin, ali i kao lijek, zbog svog posebnog sastava, no kako kod njih nije svakodnevna pojava, ne možemo im zamjeriti zbunjenu reakciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.