Andrea Bocelli održao drugi koncert u pulskoj Areni

Foto: Instagram

SLAVNI talijanski tenor i jedan od najljepših svjetskih glasova Andrea Bocelli održao je drugi koncert u punoj pulskoj Areni. 

Maestra je pratila Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom talijanskog dirigenta Marcella Rota. Zbog iznimnog odaziva javnosti i rasprodanih ulaznica za prvi datum nastupa, Bocelli je prihvatio poziv da ovo ljeto održi i dodatan koncert u pulskoj Areni.

Oborio sve rekorde glazbene industrije

Andrea Bocelli je ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća, svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Bocelli je rođen u Toscani, a dosad je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka nosača zvuka i postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe. 

Tijekom godina Bocelli je oborio sve rekorde glazbene industrije, nastupao na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Već je album Romanza iz 1997. postao jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je Sacred Arias iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti. Album Sì iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje. Album je obilježio i duet s umjetnikovim sinom -  Matteom Bocellijem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.