Andrea Šušnjara zbog bolesti prošla tri ciklusa kemoterapija: "Nisam se predala"

Foto: Facebook

Andreu Šušnjaru čeka još samo jedan nastup s Magazinom u čiju će povijest ući kao najdugovječnija pjevačica. 

Svoju glazbenu karijeru započela je vrlo rano, ističući se talentom već kao dijete. Kad je imala samo 16 godina, već ju je tad zapazio Tonči Huljić. Naime, Andrea je tad išla u glazbenu školu s njegovom kćeri Hanom. Šira javnost zapazila ju je 2004. godine kada se natjecala na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, s pjesmom Noah, osvojivši visoko drugo mjesto. To joj je donijelo prvi veći uspjeh i omogućilo da se etablira na glazbenoj sceni.

moj prvi nastup:)

Objavljuje Andrea SusnjaraSrijeda, 1. kolovoza 2012.

Pobjeda na Eurosongu

Pet godina kasnije ponovno se okušala na Dori, s Igorom Cukrovom i pjesmom Lijepa Tena. Odnijeli su pobjedu i predstavljali Hrvatsku na Eurosongu u Rusiji. Pjevačica grupe Magazin postala je 2010. godine, zamijenivši Ivanu Kovač, kćer legendarnog Miše Kovača, koja je te godine odlučila krenuti u solo karijeru.

Manje je poznato da se Andrea još 2006. natjecala na audiciji za pjevačicu Magazina, no morala je odustati od ozbiljnije karijere zbog zdravstvenog stanja. 

"Prošla sam tri ciklusa kemoterapije"

"Bilo je veoma šokantno, no nisam imala izbora nego to prihvatiti. Uslijedile su operacije, cijelo ljeto kemoterapija. Hvala Bogu izvukla sam se, a izvukla sam i moralnu pouku, promijenila sam se u potpunosti kao osoba, danas razmišljam mnogo ozbiljnije, realnije. Možda ću zvučati glupo, no zapravo sam sretna zbog svega što se dogodilo, smatram to blagoslovom jer danas cijenim prave vrijednosti, a ne materijalne kao prije", rekla je 2009. godine o tom periodu.

"Ne volim danas previše pričati o tome jer je sve to, hvala bogu, iza mene. Sve to što sam prošla nije bilo lako, od operacije koja je uslijedila samo dva dana nakon što mi je otkrivena cista na jajniku, do tri ciklusa kemoterapija koje sam prolazila. Ali, nikad se nisam predavala, nisam gubila vjeru ni snove o tome da želim postati pjevačica", prisjetila se tog perioda u jednom kasnijem intervjuu.

37-godišnja pjevačica u javnosti je uvijek otvoreno govorila o zdravlju pa je tako bilo i 2023. godine kad joj je dijagnosticirana bolest štitnjače.

"Imam problema sa štitnjačom. Nabacila sam nekoliko kilograma zbog lošeg zdravlja, ali nadam se da će se sve regulirati do kraja ljeta. Nemam puno vremena za odmor jer mi je tempo baš zeznut. Vozim se u kombiju po cijeli dan, odem na neku večeru, uglavnom junk food, odradim koncert pa vraćanje natrag… Nije lako", rekla je tad.

Šušnjara je ovog vikenda s Magazinom odradila posljednji zajednički nastup u Splitu, a nakon toga joj je ostao samo još jedan, u Bjelovaru. Očekuje se da će se u studenom saznati ime njene nasljednice.

>>Dalmatinka za koju se šuška da je nova pjevačica Magazina: Ne prekidam svoj put

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.