ANKETA Hoćete li posjetiti Advent u Zagrebu?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL /Ena Dragičević/Index

U SUBOTU službeno počinje Advent u Zagrebu.

>>Veliki vodič kroz zagrebački Advent: Kad se točno i gdje što otvara i što nas očekuje

Službeno otvorenje započet će, kao i svake godine, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, nakon čega slijedi otvorenje adventskih lokacija te paljenje lampica na Zrinjevcu.

Prošle godine 161 tisuća noćenja u prosincu

"Tijekom Adventa u Zagrebu očekujemo brojne strane medije, pa će već na otvorenje doći iz Azerbajdžana, Francuske i Mađarske, a idućeg tjedna i iz Belgije, Češke, Nizozemske, Norveške, Švedske i Velike Britanije te drugi. Advent Zagreb 'budi' veliko zanimanje medija i ne postoji gotovo nijedan relevantni strani medi koji nije Advent uvrstio u popis najbolji božićnih sajmova za posjetiti ove godine. Njihove posjete i objave sigurno će pridonijeti dodatnoj promociji Zagreba, Hrvatske, ali i turističkoj posjećenosti", rekla je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld te dodala da se očekuju i brojni domaći i strani turisti.

Zagreb je u prosincu prošle godine, tijekom Adventa, imao 161 tisuća noćenja, čime je premašen broj noćenja krajem godine u Zagrebu i za 2020. (za 257%), ali i rekordnu 2019. (za 64%). Vidjet će se hoće li 2023. nadmašiti te brojke.

Zato vas pitamo, planirate li vi ići na Advent u Zagrebu?

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.