Aperol Spritz je mrtav, ovo je piće koje morate probati ove godine

Foto: 123RF

KAD je riječ o alkoholnim pićima koja naručujemo u kafićima i klubovima, većina nas više računa vodi o tome što nam odgovara okusom i udjelom alkohola. No magazin Tatler tvrdi da bismo izbor pića trebali mijenjati sezonski, poput garderobe. Stoga su napravili vodič kroz najpoželjnija i najnepoželjnija alkoholna pića u 2018. godini.

Na vrhu liste najpoželjnijih je Negroni, talijanski koktel smućkan od gina, vermoutha rosso i Camparija, ukrašen narančinom korom. Magazin piše da je to piće jako u trendu, "a piju ga i ljudi kojima se ne sviđa (jako je gorko).

Na drugoj listi, onoj najnepoželjnijih pića je još jedan talijanski koktel - Aperol Spritz, koji Tatler naziva demode. Kako kažu, nakon što je poharao svjetske kafiće, Aperol Spritz vraća se na male talijanske trgove. Na vrhu te liste ipak se našao Rose, dok su ispod njega pića koja sadrže bazgu i krastavce.

Na listi najpoželjnijih još su votka, gin i tonik te šampanjac. Poželjna je i tekila, koja vas prema Tatleru, potiče na ples, a ako je ne miješate s drugim pićima, izbjeći ćete neugodni mamurluk.

Tatlerova najpopularnija pića:

Negroni

Gin i tonik

Čista votka

Šampanjac

Viski

Tekila

Espresso tekila

Tatlerova najnepoželjnija pića:

Rosé

Sve s bazgom

Sve s krastavcem

Aperol Spritz 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.