Balaševićev sin o filmu posvećenom ocu: Teško je to bilo prenijeti na filmsku traku

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prošlog tjedna na Sarajevo Film Festivalu održana je premijera filma sina Đorđa Balaševića Alekse. On je predstavio film Megdan: Između vode i vatre, koji je inspiriran očevom pjesmom Čovjek s mjesecom u očima. Enis Bešlagić, koji u filmu glumi sportskog menadžera, za InMagazin je otkrio razlog svog vječnog optimizma, dok je Aleksa podijelio zašto je datum premijere poseban i zašto vjeruje da je njegov otac duhovno prisutan na crvenom tepihu.

Film je snimljen kao posveta

''Odabrao sam 22. kolovoza, kada se moja Vera rodila prije dvije godine, to je za mene najljepši dan u životu i imao sam sreću da biram između dva datuma. Naravno da sam izabrao taj, to mi je bila dodatna čarolija u ovoj sarajevskoj kotlini. Čim je prohodala, iako je rano prohodala, film još nije bio u montaži, ali sam rekao da će prvi crveni tepih biti njen, pa neka to nešto znači u budućnosti", poručio je Aleksa.

Film je snimljen kao posveta i ispunjenje želje ocu, čija je pjesma Čovjek s mjesecom u očima dobila svoju filmsku verziju. "Najzahtjevnije je sigurno bilo Vojinu Ćetkoviću, koji je tu ulogu iznio na izvanredan način. Moj otac je govorio da je ta pjesma sama po sebi teška, a još je teže prenijeti je na filmsku traku", dodao je.

"Borilački impresivan film"

Priča prati život vaterpolista koji se upušta u svijet ilegalnih borbi u kavezima, a Enis Bešlagić glumi sportskog menadžera. ''Mislim da ta uloga u filmu, koji je impresivan u prikazu borbi, predstavlja čovjeka koji se bori da preživi i osigura svoju obitelj, čak i kada ne zna što radi. Bio sam menadžer tog borca pa se on, jadan, trudi i kada ne zna, kao i naši roditelji koji su morali raditi deset poslova da bi održali porodicu", poručio je Bešlagić.

"Sanjao sam ga"

"Moj otac će biti s nama na crvenom tepihu. Znam da zvuči kao vjerski fanatizam, ali mi smo takvi, stalno gledamo u nebo i tražimo znakove i odgovore iz oblaka. Duhovno je prisutan sa mnom, više nego 2011., kada smo zajedno hodali zemljom i trošili đonove na koncertima. Tada sam prvi put bio u Sarajevu i vjerujem da će postojati ta čarolija. Sanjao sam ga, tako da to je to", zaključio je Aleksa na predstavljanju filma prošlog tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.