Barron Trump krenuo na fakultet, već se zamjerio drugim studentima

Foto: Profimedia

Barron Trump (18), najmlađi sin Donalda Trumpa, krenuo je na fakultet. Upisao je Sveučilište u New Yorku (NYU), gdje će pohađati Stern School of Business, jednu od najboljih poslovnih škola u zemlji.

Tajna služba na fakultetu

"On je dijete vrlo visokih sposobnosti, ali više nije dijete. Odlično mu ide", rekao je Trump. Barron je nedavno završio Oxbridge akademiju na Floridi.

Barron će sada živjeti u New Yorku, a svaki njegov korak pratit će tajna služba. Paul Eckloff, bivši agent tajne službe koji je štitio Georgea W. Busha, Baracka Obamu i Trumpa, objasnio je za The Independent da je cilj agenata tajne službe "što manje ometati njegovo studentsko iskustvo dok mu pružaju najjaču sigurnosnu zaštitu koju mogu".

Eckloff je rekao da Barron ide na NYU u vrijeme kad društvene mreže predstavljaju veći rizik nego ikad, i za njegovu sigurnost, ali i privatnost. "Tajna služba mora pratiti društvene mreže. Recimo da je dijete predsjednika na zabavi i netko objavi njegovu sliku. Sada je njegova lokacija objavljena na društvenim mrežama i može postati meta. To može ugroziti sve", objasnio je Eckloff. Agenti će biti odjeveni u civilnu odjeću te će morati biti što neprimjetniji.

Reakcije studenata na TikToku

Na TikToku brojni studenti ovog fakulteta dijele snimke svojih reakcija na vijest da će Barron Trump studirati s njima. Mnogi su znatiželjni kako će to izgledati, hoće li ga viđati, hoće li oko njega biti osiguranje...

@chayeneantonio Welcome Barron!😭 #nyu #barrontrump #newyorkuniversity #donaldtrump ♬ original sound - ChayeneAntonio

Također, mnogi ističu da su profesori i studenti na ovom sveučilištu vrlo liberalni, što bi Barrona moglo dovesti do neugodnih situacija. Jedna tiktokerica podsjetila je da su profesori na NYU-u otkazali nastavu kad je Donald Trump izabran za predsjednika SAD-a, što dodatno potiče strahove o mogućim sukobima.

@sandgotchi Cant wait to see what the algo does with this video 😂 #nyu #barrontrump ♬ original sound - iamarichman 💸

Uz to, mnogi studenti izražavaju zabrinutost za svoju sigurnost, pogotovo zbog nadolazećih predsjedničkih izbora.

@leyla.wash these are questions that need to br answered #nyu #barrontrump #stern #nyc ♬ original sound - Apex Friendship HS Chorus
@official_poohshystie Black tinted out cars EVERYWHERE #nyc #nyu #fyp ♬ original sound - Oberlin

Što sve javnost zna o njemu?

Barron je debitirao na televiziji kad je imao samo dva mjeseca. Prvi je dječak koji je odrastao u Bijeloj kući od JFK-a mlađeg 1963. godine. Prepoznatljiv je po svojoj visini. Naime, Barron je s 2.06 metara viši od svog oca. Tijekom Trumpova predsjedničkog mandata njegovi kritičari čak su koristili dječaka kao sredstvo napada na njega.

Često je bio na meti raznih kritika i ismijavanja dok je odrastao. Komičarka Rosie O'Donnell, koju je Trump jednom nazvao "svinjom" i "degenerikom", podijelila je video 2016. u kojem iznosi potpuno neutemeljene tvrdnje da Barron ima autizam.

Uvrede upućene Barronu postale su toliko teške da je Chelsea Clinton stala u njegovu obranu i tvitala: "Barron Trump zaslužuje priliku koju ima svako dijete - biti dijete."

Ljubazan i pristojan

Iako se 2015. pohvalio da se "uvijek ponosio time što je dobar otac", neki tvrde da se složio s Melanijom da ako rodi djecu, on neće aktivno sudjelovati u njihovom odgoju.

Melania je imala pomoć dok je Barron bio vrlo malen, no kasnije je inzistirala da ga odgaja uglavnom sama - uz znatnu pomoć svojih roditelja iz Slovenije. Dok su neki, uključujući Melaniju, tvrdili da vide veliku sličnost između Donalda i Barrona, drugi inzistiraju na tome da je prilično drukčiji u jednom ključnom pogledu.

"Ne mogu se načuditi koliko je Barron ljubazan i pristojan. On je jednostavno divno dijete", rekla je za Daily Mail Stephanie Grisham, bivša tajnica za medije Bijele kuće i nekadašnja šefica Melanijinog osoblja. Grisham je dodala da je vidjela razliku između Barrona i njegove puno starije polubraće i sestara - među kojima su Ivanka, Donald Jr., Eric i Tiffany.

Melania je uvijek ugađala Barronu. Jednom je priznala da mu je dopuštala da crta po zidovima svoje sobe jer se bojala da će u suprotnom ugušiti njegovu kreativnost. "Njegova mašta raste i postaje važna", rekla je za časopis Parenting 2012. dodavši da mladi Baron ima cijeli kat Trump tornja samo za sebe.

Uvijek na prvom mjestu svoje mame

Noću bi Melania mazala njegovu kožu hidratantnom kremom od kavijara. Dječak je s pet godina objavio da želi postati biznismen poput svog oca i da radije nosi odijelo i kravatu nego traperice i majicu kratkih rukava.

"On ima vrlo snažan um. Neovisan je, samouvjeren i točno zna što želi", rekla je Melania za Parenting. Godine 2016., kad je Barron imao 10 godina, dala je još jedan intervju, ovaj put za US Weekly, u kojem je rekla da je većinu vremena bila kod kuće s Barronom i da ga "uči tradiciji i pravim vrijednostima".

Barron se školovao u elitnim i najskupljim privatnim školama, uključujući Columbia Grammar & Preparatory School na Upper West Sideu na Manhattanu, kamo bi ga njegova majka vozila u školu i iz škole u SUV-u s vozačem. Također mu je svaki dan pravila doručak i ručak.

Voli nogomet i govori slovenski

Barron voli igrati nogomet. 2017. pridružio se momčadi do 12 godina profesionalnog tima DC Uniteda igrajući u veznom redu i impresioniravši igrače glavne momčadi. Osim nogometa, voli i računala.

Ubrzo je naučio toliko dobro govoriti slovenski, materinji jezik svoje majke, da je mogao telefonirati sa svojom bakom, koja je umrla u siječnju, i nije morao pričati engleski. Melanijini roditelji Viktor i pokojna Amalija Knavs (bivši trgovac automobilima i tekstilna radnica), preselili su se iz Slovenije u Ameriku kako bi bili sa svojom kćeri i unukom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.