Beyonce proslavila 43. rođendan. Pogledajte kako je izgledala na početku karijere

Foto: EPA/Profimedia

Američka pjevačica, glumica, kantautorica i poduzetnica Beyonce proslavila je svoj 43. rođendan. Rođena je u Houstonu u obitelji frizerke Tine Lawson i voditelja prodaje Matthewa Knowlesa. Beyonce ima i mlađu sestru, Solange, s kojom je jako bliska.

Sa samo sedam godina, u osnovnoj školi St. Mary’s Elementary School, Beyoncé je počela pohađati satove baleta i jazz plesa, a tu je i zavoljela glazbu. Njezin pjevački talent otkrio je instruktor plesa koji je bio zapanjen kada je curica pjesmu koju je on počeo pjevati završila vrlo visokim tonom.

Od malih nogu znala je čime se želi baviti

Bila je vrlo sramežljiva i šutljiva djevojčica, iskompleksirana svojim izgledom. Iako o tome ne želi govoriti, poznata je priča da su joj drugi učenici stavljali peciva na glavu rugajući se njezinim velikim ušima. Spas je odlučila potražiti u glazbi, a čim je na jednom školskom natjecanju stupila na pozornicu i pobijedila izvedbom pjesme Johna Lennona Imagine, shvatila je čime se želi baviti u životu.

Kao djevojčica počela je pjevati u bendu

Nastavila je pjevati po talent natjecanjima i pobijedila je na pjevačkom natjecanju u konkurenciji s djevojkama koje su imale 15-16 godina. Kada je imala osam godina, danas slavna pjevačica s prijateljicama je osnovala bend Girl's Tyme. S njima je osvojila brojna natjecanja.

"Vježbale smo u stražnjem dijelu mamina frizerskog salona. Sjećam se da sam i tada bila perfekcionistica, pa sam tati govorila da hoću usavršiti svoje korake i plesati poput Janet Jackson ili Michaela Jacksona", rekla je Beyonce jednom prilikom. Djevojke su uskoro potpisale ugovor s firmom Colombia Records i promijenile ime u Destiny's Child 1996. godine. Nizale su brojne hitove, ali i nagrade. 

"Taj uspjeh te učini poniznim. Bile smo tako mlade, a uspjele smo toliko toga napraviti. Bile smo posvećene onome što radimo, ali i jako gladne uspjeha. Još smo s devet godina znale što želimo i kamo idemo, to je fantastično", ispričala je Beyonce za strane medije.

Slavu je dostigla krajem devedesetih

Slavu je dostigla još krajem devedesetih kao glavna pjevačica R&B grupe Destiny's Child. Bend je doživio svoj kraj 2006. kada je pjevačica započela solo karijeru. 

Beyonce i Jay-Z vjenčali su se 2008. godine

Kada je u pitanju njezin ljubavni život, slavnu pjevačicu povezivalo se s mnogim muškarcima. Međutim, bila je vjerna Lyndallu Lockeu od 12. do 19. godine, a za sljedećeg muškarca se udala. Beyonce i Jay-Z vjenčali su se 2008. godine.

Par se upoznao 1997. godine, kada je Beyonce bila na samom početku karijere. Snimili su pjesme Bonnie and Clyde i Drunk in Love. Zajedno su se počeli pojavljivati na raznim događajima, ali naglašavajući da su samo prijatelji. Početkom 2004. objavili su svoju vezu.

Iako su se činili kao jedan od najstabilnijih parova na glazbenoj sceni, Beyonce i Jay-Z imali su problema. Slavni reper priznao je da je prevario pjevačicu, a u jednom od intervjua istaknuo je da je zahvalan što mu je sve oprostila. 

Imaju troje djece

Kada je 2011. godine u medijima objavila da je trudna, Beyoncé je srušila Guinnessov rekord u broju prenesenih vijesti jer su milijuni ljudi o tome tvitali iste sekunde kada je to izjavila. Kćer Blue Ivy Carter rodila je 2012. godine. Osim nje, 2017. dobili su blizance, dječaka Sira i kćer Rumi.

Jednom prilikom je poznati par progovorio o djeci: "Ono što je djeci najviše potrebno je ljubav, oni se trebaju osjećati voljeno. Nije bitno koliko zarađujemo ni što im sve materijalno pružimo. Dokle god naše dijete osjeća podršku i da je voljeno, mislim da je sve moguće. Jedini cilj roditelja je osigurati djetetu okruženje puno ljubavi i pažnje.''

Oborila je rekord na dodjeli Grammyja 2023.

Beyonce je oborila rekord na dodjeli Grammyja 2023. za najviše osvojenih nagrada u karijeri, ali je ponovo izgubila u prestižnoj kategoriji za album godine od britanskog pjevača Harryja Stylesa. Beyonce je osvojila četiri Grammyja, uključujući onaj za najbolji dance/elektronički album, čime je u svojoj karijeri ukupno osvojila 32 nagrade. Unatoč uspjehu tijekom godina, Beyonce nikada nije osvojila nagradu za najbolji album.

Prije dvije godine rođendan je proslavila u Hrvatskoj

Prije dvije godine, svoj 41. rođendan proslavila je s obitelji u Hrvatskoj. Prvi put su snimljeni na jahti kod Cavtata. Bili su u društvu muškarca koji nalikuje na tjelohranitelja Juliusa De Boera, koji je s njima u Hrvatskoj bio i prijašnjih godina.

Par je snimljen i u blizini Korčule, a fotografi su ih uhvatili i dok su išli na večeru. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.