Brian May objavio da je imao manji moždani udar: "Sada sam dobro"

Foto: EPA

Gitarist grupe Queen Sir Brian May (77) otkrio je da je nedavno doživio manji moždani udar. Iako nakon moždanog udara nije mogao koristiti lijevu ruku, glazbenik kaže da se sada osjeća dobro.

"Dobra vijest je da mogu svirati gitaru", rekao je u videu objavljenom na svojoj web stranici. Vijest o moždanom udaru objavio je kako bi riješio nedoumice o svom zdravstvenom stanju. 

"Odjednom - iz vedra neba - nisam imao nikakvu kontrolu nad ovom rukom. Tako da je bilo malo zastrašujuće, moram reći", rekao je glazbenik. Tada još nije znao da je imao moždani. 

"Dobra vijest je da sam sada dobro i radim ono što mi govore liječnici, što je zapravo ništa. Ne smijem izlaziti, ne smijem voziti, ići u avion, ne smiju mi otkucaji srca biti visoki", dodao je.

Ima titulu viteza

Zvijezda je dodala da nije ništa javno govorio u trenutku kada se dogodio lakši moždani udar jer nije želio zabrinuti obožavatelje koji bi mu pisali poruke podrške. "Molim vas, nemojte to raditi jer ćete mi zatrpati inbox, a ja to mrzim", zaključio je.

Prošle godine kralj Charles dodijelio je Brianu kraljevsku počast za zasluge u glazbi i humanitarnom radu.

Glazbenik, po obrazovanju astrofizičar, koji je angažiran i u borbi za dobrobit životinja, potvrdio je još krajem 2022. godine za agenciju AP da je dobio titulu viteza (tzv. Knight bachelor), čime se obvezuje da će činiti sve ono što se od te titule i očekuje: "Boriti se za pravdu, za ljude koji nemaju glas."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.