Britanac krenuo vlakom iz Zagreba za Beograd. 8.5 km je morao proći - pješice

Foto: Facebook

PAUL BRADBURY, Britanac koji 20 godina živi u Hrvatskoj, zaputio se na 12-satno putovanje vlakom od Zagreba do Beograda i u vlogu otkrio što ga je začudilo.

"Ranije ovog tjedna uživao sam u jedinstvenom 12-satnom Train&Walku od Zagreba do Beograda. Evo vloga o tome kako 2024. doći iz Zagreba u Beograd vlakom, putovanje koje traje 8 i pol sati dulje nego 1988. godine", napisao je Bradbury uz video u kojem je prikazao put koji bi osjetljiviji na duga putovanja vjerojatno opisali kao mučan.

Earlier this week, I enjoyed the unique 12-hour Train&Walk from Zagreb to Belgrade. Here is the vlog of how to get from Zagreb to Belgrade by train in 2024, a journey that takes 8.5 hours longer than it did in 1988. Find out why, and how it is easy to fix.

Objavljuje Paul Bradbury u Subota, 8. lipnja 2024.

Naime, linija Zagreb-Beograd uvedena je još 1988. godine i tad je putovanje trajalo četiri sata i dvije minute. Danas traje osam sati dulje, a najveća brzina koju je Bradbury zabilježio u vlaku koji je iz Zagreba krenuo u 6:20 ujutro bila je 160 km/h. U Vinkovce je vlak stigao na vrijeme, bez kašnjenja, u 10:48 ujutro, a Bradbury i njegovi suputnici imali su dva sata pauze do nastavka puta, do Tovarnika.

Zašto nema vlaka Zagreb-Beograd?

Pošto od 2019. godine ne postoji vlak koji prelazi granicu Hrvatske i Srbije, Bradbury je dio puta morao prijeći - pješice. "Vlakom možete doći od Vinkovaca do Tovarnika i onda pješačiti 8.5 kilometara preko granice, do Šida gdje se ukrcavate na vlak za Beograd", opisao je i snimio put koji su on i suputnici morali prijeći pješice da bi "vlakom" stigli iz Zagreba do Beograda.

"Ljudi misle da nema vlaka Zagreb-Beograd iz raznih razloga. Neki smatraju da je razlog loša kvaliteta srpskih željeznica, što nije točno jer vlakovi nisu kasnili. Neki misle da je to zbog migranata, što nema smisla jer i dalje prometuje teretni vlak u kojem se migranti također mogu, puno lakše, prošvercati. Neki misle da je razlog politički... A zanimljivo je da postoji i vlak koji prolazi kroz Srbiju i Hrvatsku, no ne staje", objasnio je zbunjeni Bradbury.

Kako je teklo njegovo putovanje, pogledajte u videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.