Britanski mediji raspisali se o glupim komentarima Nine Morić na račun plus size missice

Foto: Instagram

TREBALO je nekoliko godina, ali Nina Morić napokon je uspjela šokirati i Britance.

Priča počinje kad se na izbor za Miss Italije prijavila jedna plus size manekenka, a njen konfekcijski broj zasmetao je hrvatskoj manekenki, koja se često susreće s glasinama da boluje od anoreksije. Mlada Paola Torrente, iako se Nini ne sviđa, svidjela se svima drugima pa je osvojila mjesto prve pratilje na izboru za Miss Italije u Salernu.

Ta 22-godišnja manekenka nosi veličinu 42, visoka je 1,75 i studira strojarstvo, a zbog svoje bujne figure bila je favorit ne samo publike na izboru, već i ekipe na društvenim mrežama. Ukratko svima, osim Nini Morić.

Morić je na Instagramu napisala da je Torrente u izbor upala samo zbog "političke korektnosti", a u tome su je podržali i neki online trolovi. Drugi su jednostavno zaključili da je Morić, čiji je vrhunac karijere prošao prije 15 godina, nakon što se pojavila u spotu Rickyja Martina "Livin' La Vida Loca", jednostavno ljubomorna, piše Daily Mail.

"Stvorili ste organizacije koje brane ljude s previše mesa. Došli smo do toga da nam je i Miss Italije predebela, a sve zbog neke osjetljivosti i prihvaćanja drugih. Zašto ne bismo pokrenuli udruge i za ljude s ružnim stopalima", dio je onog što je 40-godišnja Morić napisala.

U raspravu se uključila majka druge pratilje Miss Italije Viviane Vogliacco, koja je rekla da se djevojka koja nosi veličinu 42 ne bi smjela natjecati za Miss Italije. Zbog svega su se oglasili i organizatori natjecanja.

"Prestanite s predrasudama, sve što želimo jest više ženskih modela koji su bliži običnim ljudima", rekla je organizatorica Patrizia Mirigliani.

Torrente nije željela komentirati napade Nine Morić, tek je rekla: "Unatoč tome što sam prva pratilja, osjećam se kao pobjednica". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.