Britanski Sun piše o hrvatskoj obali: "Gradić je skriveni dragulj za turiste"

Foto: Shutterstock

Primošten je privukao pažnju britanskih medija. Nakon što ga je ranije ove godine svjetski portal o putovanjima European Best Destinations stavio na treće mjesto najljepših skrivenih destinacija Europe u 2024., The Sun sada o njemu piše u sličnom kontekstu. 

"Zbog svog jedinstvenog oblika opisan je kao 'skriveni dragulj' za turiste. Primošten je prekrasan i šarmantan gradić te postaje brzo rastuća hrvatska turistička destinacija, primamljiv je posjetiteljima koji traže mirno mjesto za odmor", napominje The Sun. 

Jedna od najdužih plaža u Hrvatskoj

Svojim čitateljima savjetuju da posjete stari grad koji je "labirint uličica". 

"Tu su i brojna druga slikovita mjesta, uključujući i kip ribara s mačkom - za koji se vjeruje da predstavlja primoštensku svakodnevicu. Daleko od kipova i dramatičnih vidikovaca, Primošten je poznat po svojoj plaži", pišu te ističu Malu Raduču kao jednu od najdužih plaža u zemlji. 

Spominju i dobru, lokalnu hranu te ističu kako je Primošten udaljen manje od sat vremena vožnje od Zračne luke Split odakle postoje izravni letovi za Ujedinjeno Kraljevstvo. 

"Još jedan otok koji Britanci mogu posjetiti u Hrvatskoj je Drvenik Veli. Lopud je osvojio i Beckhamove koji često posjećuju ovaj hrvatski otok na odmoru. Evo još jednog europskog otoka koji je izvrstan za jeftin odmor", savjetuju.

Podsjetimo, European Best Destinations za Primošten je pisao da nema ništa bolje od "uživanja u suncu, kristalno čistom moru, bogatoj baštini i gastronomiji". Na prvom mjestu  njihove liste našao se gradić Villajoyosa u Španjolskoj, čije ime na kastiljanskom znači "grad dragulja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.