Čitatelji su nam poslali račune s obale - koji ih nisu šokirali cifrom

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Proteklih nekoliko sezona mnogi turisti, ali i lokalci, žale se na cijene na obali u Hrvatskoj. Da nije svugdje na moru u Hrvatskoj skupo dokazuju fotografije računa i cjenika koje su nam poslali čitatelji.

Sok u baru blizu plaže u Vodicama - 2.50 eura

Čitatelj nam je poslao kakve su cijene u baru blizu plaže u Vodicama. Mali macchiato košta 1.80 eura, veliki 1.90, cappuccino 2 eura, ledena bijela kava je 2.30 eura... Cijene sokova i vode kreću se od 2.50 eura. Ledeni čaj, Coca-Cola, Cedevita i Fanta koštaju 3.10 eura. 

"Po meni normalne cijene", kaže nam čitatelj.

Što se tiče cijena hrane, dobili smo cjenik iz bistroa u Dramlju pokraj Crikvenice. Tamo ćevapi koštaju 7 eura, piletina na žaru 8 eura, a hamburger 5 eura. Od ribljih jela cijena je 10 eura za lignje, a orada i brancin su 12 eura. Pomfrit, krumpir, blitva i đuveč kao prilozi dodatno se naplaćuju 2 eura, a salate koštaju 2.50 eura. 

Može li se u Dubrovniku naći kava ispod 2 eura? 

S obzirom na to da se mnogi žale na cijene na Stradunu, u Facebook grupi Dubrovnik Croatia Travel 2024. objavljen je video u kojem se navodi koje su jeftinije opcije u Dubrovniku. "Naravno, ako želite sjediti na Stradunu, platit ćete više, kao i na drugoj poznatoj turističkoj destinaciji", govori se u videu. 

Navedeno je da se u Dubrovniku može popiti kava za 1.50 eura ili pivo za 3 eura a da imate i pogled na stari grad.

Expensive Dubrovnik?

Expensive Dubrovnik? I don't think so! Check out our video for some affordable options.

Objavljuje Dubrovnik Croatia Travel 2024 u Ponedjeljak, 22. srpnja 2024.

Jedna djevojka je u caffe baru Solitudo u Dubrovniku kavu popila za 1.80 eura. "Sasvim pristupačna cijena kave. Možda čak i jeftinije nego na istoku zemlje", napisala je.

Prije nekoliko dana objavili smo primjer restorana u Umagu iz kojeg nam je čitatelj poslao cjenik pića. "Kako ipak mogu s normalnim cijenama?" napisao nam je. Naime, u tom umaškom restoranu veliko pivo košta 2.40 eura, a malo 1.90 eura. Cijene žestokih pića kreću se ovako: pelinkovac euro, rakija 1.70 eura, tequila 1.80 eura, Jack Daniels 2.40 eura...

Javila nam se i žena koja je kavu na moru popila za - jedan euro. 

"Račun iz kafića u Žaboriću, za one kojima je na Jadranu kava preskupa", napisala je uz fotografiju računa.

Dobili smo račun i iz jednog kafića u Zadru.

Evo još računa...

Cijene u drugim državama

Nakon što smo vas zamolili da nam pošaljete normalne cijene u Hrvatskoj, neki od vas su nam odlučili ukazati na cijene izvan zemlje. Jedan čitatelj je latte macchiato u kafiću u turističkom mjestu u Slovačkoj platio - 3.99 eura.

Imate li vi fotografije normalnih cijena hrane, kave i pića na moru u Hrvatskoj? Pošaljite nam ih na desk@index.hr, rado ćemo ih objaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.