Čovjek koji je dočekao uragan na brodu ima dug kriminalni dosje, bio je i u zatvoru

Screenshot: TikTok

Mračna prošlost Poručnika Dana izašla je na vidjelo dok je u međuvremenu pokrenuta crowdfunding kampanja u kojoj je prikupljeno više desetaka tisuća dolara od kojih se Danu planira kupiti novi, suvremeno opremljen brod.

Čovjek iz Tampe, na društvenim mrežama poznat kao Poručnik Dan, dočekao je uragan Milton na svom brodu. Proslavio ga je Terrence Concannon koji je objavio video na svom TikToku.

@terrenceconcannon

The only money Lieutenant Dan is accepting is through the go for me. Do not get scammed. With fake cashapps. Theres a lot misinformation going on about him. Going to make a video shortly to explain everything

♬ original sound - Tampa Terrence

Isplivali detalji iz njegove prošlosti

Streamer Adin Ross pristao je kupiti Danu, čije je pravo ime Joseph Malinowski, novi brod te mu ponudio potencijalno unosnu priliku da uživo prenosi svoj svakodnevni život na platformi pod nazivom Live Kick. Kako je Malinowskijeva internetska popularnost rasla, isplivale su njegove osude za napad i sitne zločine, zajedno s brojnim policijskim fotografijama kroz godine.

@theageaustralia Self-professed “digital creator” Lieutenant Dan, whose real name is Joseph Malinowski, is live-streaming from the sailboat he refused to leave during the hurricane despite police efforts to convince him to seek shelter. #lieutenantdan #hurricane #hurricanemilton #america #usa #worldnews ♬ original sound - The Age

Concannon je za DailyMail izjavio da nije bio svjestan Malinowskijeve prošlosti kad je ponudio pomoć. Unatoč reakcijama na internetu, ne žali zbog toga. "Nikad nije spomenuo ništa o tome. Nisam imao pojma o prošlosti, a nisam ni netko tko sudi. Sve što sam vidio bio je čovjek kojem je trebala pomoć, i bio sam spreman pružiti je", poručio je.

Bio je i u zatvoru

Kako se priča o Malinowskom širila na društvenim mrežama, korisnici su počeli ukazivati na njegov kazneni dosje koji ima već cijelo desetljeće. Malinowski je od 2012. imao više od 70 kontakata s policijom u Floridi i Sjevernoj Karolini. Također je bio uključen u nekoliko sudskih sporova u New Jerseyju. Njegova kaznena evidencija uključuje optužbe za posjedovanje droge, napad, opiranje policiji, provalu, nasilje i druge prekršaje.

Odslužio je i šest mjeseci zatvora nakon što je policajca udario u nos, a pušten je 2022. godine. Manje od godinu dana nakon puštanja, Malinowski je bio optužen za paljenje klupe u parku i polijevanje žene benzinom, koja je tvrdila da se boji za svoj život. Međutim, slučaj je odbačen iz nepoznatih razloga.

Nakon što je saznao za njegovu prošlost, Adin Ross je navodno odlučio povući svoju ponudu za novi brod. "On je došao k meni - nisam ga ja tražio", rekao je Malinowski u četvrtak na TikToku nakon što je ponuda povučena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.