Program je osmišljen na način da cijela Makarska "diše" s događanjima, a raspoređen je na nekoliko lokacija diljem grada. Osim vinskog sajma, program uključuje niz događanja. Ponuda festivala upotpunjena je povoljnim cijenama smještaja u Makarskoj, koji je posjetiteljima ponuđen već od 80 kuna.
Tjedan dana uoči festivala proglašeno je 40 najboljih restorana Dalmacije, odabir u kojem su poznavatelji gastronomije, glasajući tijekom proteklih mjeseci, kao najbolju izabrali višku Pojodu.
Današnja je večer, pak, rezervirana za događanje "Zvijezde kuhinje", tijekom koje će poznati hrvatski kuhari gostovati u makarskim restoranima i predstaviti svoje autorske jelovnike.
Tomislav Špiček iz istoimenog restorana u Zaprešiću kraj Zagreba gostovat će u restoranu Grma,Deniz Zembo iz Le Mandraća kuhat će u Ježu, Raul Lajtman iz zagrebačkog Apetita City u Poratu, Tomislav Veseljak iz također zagrebačkog Panina u Parangalu dok će Zdravka Tomšića iz Drage di Lovrana ugostiti restoran Ivo.