Diddyjevi odvjetnici traže da se otkriju identiteti osoba koje su tužile repera

Foto: EPA

Sean Combs, poznatiji kao Diddy, želi da se otkriju imena ljudi koji su ga tužili u slučaju trgovine ljudima u svrhu seksualne eksploatacije, pokazali su dokumenti sa suda u Manhattanu, piše Guardian.

Njegov pravni tim sucu Arunu Subramanianu je poručio da Diddy mora znati identitete svojih tužitelja kako bi se pripremio za suđenje koje će biti 5. svibnja. 

"Ovaj slučaj je jedinstven, dijelom zbog broja pojedinaca koji podižu optužbe protiv Combsa zbog njegovog statusa slavne osobe, bogatstva i opsežne medijske pokrivenosti. To je rezultiralo bujicom optužbi, od lažnih do potpuno apsurdnih, od strane neidentificiranih podnositelja tužbi", kazali su odvjetnici repera.

Odvjetnici kažu da optužbe štete Diddyjevom ugledu

Primijetili su da je početkom tjedna šest osoba podnijelo građanske tužbe protiv Combsa, a sve su bile anonimne. Odvjetnik koji vodi građanske tužbe tvrdio je nedavno na press konferenciji da zastupa 120 tužitelja i da je besplatni broj njegove tvrtke primio tisuće poziva u jednom danu.

"Ove optužbe uslijedile su nakon više od desetak tužbi koje su prethodno pokrenute i trenutačno su u tijeku, od kojih je nekoliko već diskreditirano, ali tek nakon nepopravljive štete karakteru i ugledu gospodina Combsa. Ove optužbe stvorile su histerični medijski cirkus koji će, ako se ne zaustavi, nepopravljivo lišiti gospodina Combsa poštenog suđenja, ako već nisu", kažu reperovi odvjetnici.

Combsovi odvjetnici rekli su da traže da se identificiraju navodne žrtve zbog broja tužitelja, ali se tužiteljstvo protivi "otkrivanju imena u ovoj fazi". Combs se izjasnio da nije kriv po optužnici. Ostaje u zatvoru do suđenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.