Domaća pjevačica mama je djevojčice iz Afrike: "U Hrvatskoj to nismo mogli ostvariti"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NIKOLINA TOMLJANOVIĆ, bivša članica grupe E.N.I., majka je djevojčice rođene u Africi te je o svom iskustvu često govorila javno. Šestogodišnja Saloma njeno je, kaže, "najveće i najmilije dobro".

"Prvo smo mislili kako je nikad nećemo dati u javnost, govoriti o njoj. Međutim, nemamo je razloga skrivati. Ona je navikla ići sa mnom i na koncerte, snimanja. Obožava biti u studiju. Jako voli pjevati, plesati", rekla je u jednom intervjuu 2021. godine

Djevojčicu posvojili 2018.

Salome je u njihovu obitelj stigla početkom 2018. godine.

"U Rijeci smo imali sreću da su socijalne radnice bile krasne, kao i osobe koje su vodile edukaciju. No, kad smo krenuli kontaktirati s ostalim centrima za socijalnu skrb u Hrvatskoj, više od njih stotinu, nailazili smo na svašta. Rijetko bismo dobili toplu riječ neke ljubazne osobe koja bi nam zaželjela sreću i olakšala situaciju. Bilo je to doista deprimirajuće, a pogotovo je bilo frustrirajuće slušati i čitati u medijima koliko djece je u domovima i znati da tolike biološke roditelje nije briga za svoju djecu. Ti želiš nekome od njih pružiti ljubav, a ne možeš", ispričala je 2020. godine.

"Ta prva sekunda, to je bilo kao da je s nama više od dvije godine. Njoj je život počeo tog dana. Ona je nas tako čvrsto zagrlila, ušla u prostoriju s tako velikim osmijehom", rekla je o prvom susretu nje i supruga Jakoba Patekara s kćeri te dodala da upravo zbog tog osjećaja želi otvoreno govoriti o usvajanju i svemu što su ona i suprug prošli prije toga.

"Djeca žele obitelj, je li to samo mama, tata, nije važno o kojem se paru radi. Oni traže mir, ljubav i nekoga da je samo njihov", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.