Donald Trump objavio fejk AI fotke praveći se da ga podržava Taylor Swift

Foto: EPA

Donald Trump pokušava pridobiti swiftieje.

U nedjelju je na društvenoj mreži Truth Social objavio nekoliko fotografija koje je stvorila umjetna inteligencija, a koje sugeriraju da ga podržavaju fanovi Taylor Swift. Fotografije prikazuju niz žena u majicama s natpisima "Swiftieji za Trumpa", a na jednoj se vidi i lik koji podsjeća na Taylor Swift uz poruku: "Taylor želi da glasate za Trumpa."

"Swiftieji se okreću Trumpu nakon što je ISIS uništio koncert Taylor Swift", stoji uz još jednu fotografiju, aludirajući na otkazane koncerte u Beču. Inače, Swift je u nekoliko navrata kritizirala Trumpa i republikance, pa su mnogi odmah shvatili da je ovaj potez - fejk, odnosno AI generiran.

Swift 2020. kritizirala Trumpa

Za razliku od ovoga, zaista postoji pokret podrške swiftieja njegovoj protukandidatkinji Kamali Harris "Swiftieji za Kamalu". Kamalu Harris je i sama Swift podržavala ranijih godina. Za kandidata na ovogodišnjim američkim izborima se ipak još nije javno opredijelila. 

Swift, koja nije bila politički orijentirana u prvom desetljeću svoje karijere, posljednjih je godina glasno podržavala demokratske kandidate i politike. Podržava LGBTQ zajednicu i često govori o pravima žena i reproduktivnom zdravlju.

U svom dokumentarcu iz 2020., Miss Americana, Swift je izrazila žaljenje što nije ranije progovorila o političkim opredijeljenima.

"Moram biti na pravoj strani povijesti", rekla je ocu u jednoj sceni. U drugoj sceni je rekla svojoj PR-ovki da ju nije briga ako se suoči s negativnim reakcijama zbog istupanja protiv Trumpa. "Baš me briga. Ako dobijem loš publicitet jer sam rekla: 'Ne birajte homofobnog rasista', onda ok", rekla je.

Trump je i sam u jednom intervjuu zaključio da ga Swift "vjerojatno ne voli".

Inače, Swift je, prema Forbesu, politički najutjecajnija umjetnica u povijesti. Mnogi novinari smatraju da bi mogla izravno utjecati na ishode nadolazećih predsjedničkih izbora u SAD-u. Kada je 2018. godine objavila poziv mladim Amerikancima da se registriraju za glasanje, u samo 48 sati zabilježeno je više od 169 tisuća prijava. Američki novinari to su zvali "efektom Taylor Swift".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.