Dr. Gabrić odlučio se riješiti dioptrije ususret kongresu svjetske oftalmološke elite

Foto: Press

Svega nekoliko sati nakon laserskog skidanja dioptrije inovativnom tehnologijom, dr. Ivan Gabrić je ponovno "postao" liječnik kako bi s bratom dr. Krešimirom Gabrićem završio pripreme organizacije jubilarnog 15. Kongresa CSCRS. 

Kongres pod motom "Novi trendovi u oftalmologiji" ovaj vikend u Zagrebu okupio je najpoznatije svjetske stručnjake. Više od 600 sudionika iskoristilo je rijetku i jedinstvenu priliku da svjedoče inovacijama i trendovima u svijetu oftalmologije.

Uz prof. dr. sc. Nikicu Gabrića, jednog od najpoznatijih i najcjenjenijih imena u oftalmološkom svijetu, s posebnom pažnjom slušala su se predavanja renomiranog dr. Sheraza Daya, prvog liječnika koji je izveo LASIK u Velikoj Britaniji, prof. dr. sc. Lyndona da Cruza, pionira presađivanja matičnih stanica u liječenju bolesti retine, dr. Udaya Devgana poznatog kao cataractcoach.com "učitelja vještinama operacije katarakte" koji nesebično putem YouTube kanala educira kolege, te dr. Francesca Caronesa liječnika poduzetnika koji podučava promociji oftalmologije kao poslovnog modela. 

Interes refraktivnih kirurga izazvalo je predavanje jednog od najutjecajnijih i najuspješnijih operatera laserskog skidanja dioptrije dr. Davida Sung Yong Kanga, jer se upravo njegovo ime spominje kod najvećeg broja izvedenih zahvata 3. generacije laserskog skidanja dioptrije na svijetu, metodom koja se izvodi u Klinici Svjetlost u Zagrebu i Splitu. 

Dva dana oftalmologije budućnosti potvrdila su kako Klinika Svjetlost dalje živi svoj moto, a to je da se jedino nesebičnim dijeljenjem znanja ono množi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.