Drag queen iz Hrvatske Le Filip pobijedila je u showu Drag Race France

Foto: Instagram

ZVIJEZDA hrvatske drag scene Le Filip pobjednica je emisije Drag Race France.

Le Filip živi u Francuskoj, a prvi nastup u svojoj karijeri imala je 2012. na Zagreb Prideu. Prva je hrvatska zvijezda koja je sudjelovala u franšizi Drag Race.

O čemu je riječ?

Riječ je o natjecateljskoj reality emisiji, francuskoj inačici američke emisije RuPaul's Drag Race. U emisiji se francuske drag kraljice kroz razne izazove natječu za titulu pobjednice. 

U emisiji se natječe desetak drag kraljica po sezoni. U svakoj epizodi moraju proći kroz neke izazove kojima se testiraju njihovi talenti poput glume, dizajniranja, plesa, pjevanja... Nakon izazova, drag kraljice prezentiraju svoje modne kombinacije na modnoj reviji, a žiri svakog tjedna odabire pobjednicu izazova. Dvije najlošije natjecateljice idu u dvoboj nakon čega jedna bude eliminirana. Na kraju sezone, žiri bira pobjednicu među preostalim finalistima.

Tko je Le Filip?

Le Filip se predstavlja kao "patološka žena". 

"Prvi put sam nastupala 2012. na Zagreb Prideu. Bila su to izazovna vremena politički, situacija za queer ljude nije bila dobra. Nije bilo mjesta za zabavni dio Pridea ili za afterpartyje jer bi uvijek dolazilo do problema i napada. No ja sam lagala organizatorima da sam iskusna drag kraljica i da želim nastupiti i napraviti Pride zabavnijim. Bilo im je jasno da lažem, no cijenili su namjeru pa su mi ponudili pozornicu na afterpartyju. Tu sam nastupila i tako je sve počelo", kaže Le Filip.

Svoj stil crpi, kaže, iz "jakih žena". Le Filip je popularna i na Instagramu gdje je prati više od 73 tisuće ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.