Dva mjesta u Hrvatskoj završila na popisu najboljih destinacija bez gužvi

Foto: Shutterstock

Cijenjeni putopisni magazin Conde Nast Traveller uvrstio je Kornate i Šibenik na popis 27 najboljih europskih destinacija za posjetiti ovog ljeta. Naglasio je kako na ovim mjestima nema gužve te da su vrijedni pažnje ako želite na odmor. Svrstao ih je u "premium" kategoriju destinacija s idealnim omjerom očaravajuće ljepote i predivnih plaža te umjerenog broja posjetitelja.

Oaza mira i tišine 

"Vjerovali ili ne, Hrvatska je i dalje opcija, iako je njene predivne srednjovjekovne gradove i izvanrednu obalu samo u 2018. godini posjetilo 20 milijuna turista. A ponekad se čini kao da se svih 20 milijuna ondje slije u kolovozu, tijekom kojeg su najpopularniji gradovi napučeni do razine pucanja", piše Conde Nast te dodaje: "Jednodnevna plovidba oko Kornata donosi vam prizore nenaseljenog idiličnog krajolika prepuštenog vinogradima, voćnjacima i malo čemu drugom pa ćete ovdje dobiti malo prijeko potrebne svježine."

Conde Nast ističe da su Kornati u neposrednoj blizina Šibenika, "velikog povijesnog grada s ljupkim labirintom od kamena bijelog poput krede."

Na listi se uz naše otoke nalaze i destinacije poput Bodruma u Turskoj, Zakintosa u Grčkoj, francuskih jezera i Amsterdama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.