Eda Sheerana su najavili kao spektakl na prepunom Hipodromu. Pjevač je to i opravdao

Foto: Maja Furjan/Index.hr

PJEVAČ Ed Sheeran nastupio je u subotu prvi put u Hrvatskoj, i to na zagrebačkom Hipodromu pred 70 tisuća obožavatelja koji su stigli iz cijele Europe. Koncert je održao u sklopu turneje + – = ÷ x (Mathematics), a neki tvrde da ovakav glazbeni spektakl u Hrvatskoj nismo imali više od 20 godina, još od Rolling Stonesa, koji su na Hipodromu nastupali 90-ih. Kako je bilo? Genijalno.

Ulaz na Hipodromu otvorio se u 16 sati i brzo su se počele stvarati gužve. Koncert je otvorio Dino Jelusić u akustičnoj varijanti. Izveo je nekolicinu svojih pjesama: The Great Divide, Healer, obrade Here I Go Again i Free Fallin. Edov specijalan gost na turneji je mladi Callum Scott, koji je možda nekima poznat kao sudionik glazbenog showa Britain's Got Talent 2015. godine.

Tada je zapravo došao kao podrška svojoj sestri, no završio je na pozornici pjevajući pjesmu Dancing On My Own kojom je osvojio publiku i žiri. Hrvatska publika ga je prihvatila, a glazbenik je napravio odličnu atmosferu. Čak se potrudio naučiti nekoliko hrvatskih riječi,  poput "hvala puno". Još se jednom pojavio na pozornici usred Sheeranovog nastupa i s njim izveo svoj hit You Are the Reason.

Hitovi iz svih faza 

U 20:05 krenulo je odbrojavanje od 10 minuta do početka koncerta. Onda se na velikoj okrugloj pozornici pojavio najpoznatiji džindžer na svijetu u crnoj majici na kojoj je šarenim bojama pisalo "Zagreb", svirajući gitaru i looper, što je izazvalo derilij u publici koju su činili odrasli, ali i djeca. Britanski pjevač je u jednom trenutku izjavio da nikada nije mislio da njegovu muziku može slušati masa ljudi.

Posebno je bio emotivan kada je izvodio pjesmu Eyes Closed, koju je napisao kad je umro njegov najbolji prijatelj. "Znam da su neki izgubili nekoga u životu. Prijatelj mi je umro 2022., tek na sprovodu sam shvatio da se više neće vratiti doma, da je sve stvarno", rekao je. Za hit The A Team je mislio da će biti "one hit wonder".

"Ovu pjesmu znaju i vaše bake, a ako ne znate njen tekst, onda ste na krivom koncertu", rekao je i otpjevao pjesmu Thinkin' Out Loud. Istaknuo je kako su njemu pisanje i sviranje pjesama i posao i hobi. Posebno je zahvalio svakoj osobi koja je došla na koncert jer je izdvojila vrijeme i novac. 

Neumoran zabavljač koji je nastupao više od dva sata

Odvirao je i ostale hitove, poput Castle On the Hill, Shape of You, Bad Habits, Sing, Galway Girl, Photograph. Perfect, i dokazao koliko je dobar pjevač i zabavljač. Otpjevao je i pjesmu Love Yourself koju je napisao za Justina Bibera. 

Ed je imao vrhunsku produkciju - pozornicu od 360 stupnjeva, glavni LED ekran promjera 21 metar, dodatne LED ekrane, kao i vatromet i vatrene topove. Sve je djelovalo poprilično impresivno.

Ed je od publike tražio zajedničko pjevanje i svi su uglas pjevali njegove hitove. "Subota je, ljeto je, želim da u ponedjeljak dođete na posao bez glasa. Tako da ćemo pjevati dok ne ostanete bez glasa", rekao je glazbenik. Pjevač je na pozornici cijelo vrijeme bio u pokretu. Stao bi samo kako bi popio vode.

Ed je svirao dva sata i zatim je uslijedio bis, a sve je završilo sa Shape of You i Bad Habits, nakon čega je pušten vatromet. Priredio je pravi show, potvrdio je status jedne od najvećih glazbenih zvijezda današnjice i nadajmo se da ovo nije njegov posljednji koncert u Hrvatskoj. No, prvo treba odmoriti glasnice i doći k sebi do ponedjeljka.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.