Eurosong 2010: Zapadnjaci se uzdaju u mlake izvođače i još lošije pjesme

DOK JE većina zapadnoeuropskih zemalja plasirana direktno u finale ovogodišnjeg Eurosonga, Belgija, Portugal, Nizozemska, Irska i Švicarska svoje će mjesto u finalu morati zaslužiti u dvjema polufinalnim večerima.

Belgija: Tom Dice - "Me And My Guitar"


U 30 godina, koliko sudjeluje na natjecanju za pjesmu Europe, Belgija je samo jednom uspjela odnijeti titulu, i to davne 1986. godine. Ove godine Belgija u Oslo šalje mladog Toma Dicea koji je široj javnosti postao poznat nakon sudjelovanja u belgijskom "X Factoru". Talentirani 21-godišnjak zapjevat će baladu "Me And My Guitar", a kako smatraju mnogi - jednostavna pjesma ugodnog vokala i jednostavne koreografije mogla bi se naći u finalu iako na kladionicama ne kotira visoko.

Portugal: Filipa Azevedo - "Há Dias Assim"



Još jednu baladu u nizu u Oslo su poslali Portugalci. Pjesmu "Há Dias Assim" otpjevat će 19-godišnja Filipa koja se može pohvaliti lijepim izgledom, dok se vokalno ne izdvaja od ostalih predstavnika. Pjesma kojom će predstaviti Portugal na Eurosongu također nije pretjerano kvalitetna te malo tko misli da će dospjeti u finale natjecanja.

Nizozemska: Sieneke - "Ik Ben Verliefd" (Sha-la-lie)


Dok se neke pjesme s ovogodišnjeg Eurosonga izdvajaju svojom kvalitetom, pjesma nizozemske predstavnice Sieneke zasigurno je posebna zbog toga što je mnogi smatraju najgorom. Iako se razlikuje od ostalih pjesma, jer nije balada poput većine koje će se ove godine natjecati u Oslu, mnogi tvrde da je ritam, baš kao i riječi, toliko loš da to postaje smiješno.

Irska: Niamh Kavanagh - "It’s For You"


Iako se Irska može pohvaliti najvećim brojem pobjeda na Eurosongu, ove će godine, čini se, biti prilično sretna ako uopće dođe do finalne večeri. Laganu baladu otpjevat će Nimah Kavanagh koja je 1993. godine dovela Irsku do pobjede. Baš kao i proteklih godina, pretpostavlja se da Irci neće ispuniti očekivanja Europljana te se naći na ljestvici među prvih 20.

Švicarska: Michael von der Heide - "Il Pleut de L’Or"


Baš poput većine svojih susjeda sa zapada Europe, Švicarska također nije publici ponudila ništa spektakularno. I ne baš tako atraktivan predstavnik Švicarske, Michael von der Heide, otpjevat će pjesmu "Il Pleut de L’Or" koja se ne izdvaja ritmom niti ičim što bi moglo oboriti publiku s nogu. S obzirom na konkurenciju iz druge polufinalne večeri - Švicarsku vjerojatno nećemo gledati u finalu ovogodišnjeg Eurosonga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.