Evo što nas sve čeka na jubilarnom 70. Splitskom ljetu

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Na jubilarnom 70. Splitskom ljetu, glazbeno-scenskoj manifestaciji, koja će se održavati od 15. srpnja do 14. kolovoza ove godine, na repertoaru su četiri premijerne izvedbe od kojih su dvije dramske i po jedna baletna i operna, najavljeno je u četvrtak iz splitskog HNK-a.

Na otvorenju premijera opere Carmina burana

Splitsko ljeto bit će svečano otvorena 15. srpnja na Peristilu premijernom izvedbom opere Carmina burana Carla Orffa u inscenaciji poljskog opernog redatelja Michala Znanieckog.

Uz Orkestar, Zbor i Balet HNK Split nastupit će i renomirani hrvatski solisti, sopranistica Marija Kuhar Šoša, tenor Franko Klisović te bariton Ljubomir Puškarić.

"Ova operna premijera na Peristilu bit će spektakl,"  rekao je intendant splitskog HNK-a i ravnatelj Splitskog ljeta Vicko Bilandžić.

Dramska premijera bit će na trajektu Oliver

Dramska premijera Judite Marka Marulića u režiji Dražena Krešića, u interpretaciji Katarine Romac bit će izvedena 16. srpnja na ambijentalnoj sceni prostora Crkve sv. Jeronima na Marjanu. Ovom premijerom obilježava se i 500. obljetnica smrti književnika Marka Marulića, oca hrvatske književnosti i kršćanskog humanista.

Dramska premijera Priče s trajekta, autora Anice Tomić - Jelene Kovačić - Ivora Martinića, bit će izvedena 12. kolovoza na trajektu Oliver koji nosi ime po proslavljenom pjevaču Oliveru Dragojeviću.

Baletnu premijeru Gospođa Bovary, Flaubertovo remek-djelo u koreografiji i režiji koreografkinje Valentine Turcu, izvesti će splitski Baletni ansambl na sceni na Prokurativama 2.  kolovoza.

Osim ovih premijera, na repertoaru 70.  Splitskog ljeta je još osam dramskih, dvije operne i jedna baletna predstava. Kako je najavljeno, na programu 70. Splitskog ljeta je i 19 koncerata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.