Fanovi Taylor Swift tužni zbog otkazanih koncerata u Beču: "Nikad nisam tako plakala"

Foto/Screenshot: EPA/TikTok

Otkazana su tri koncerta koja je Taylor Swift trebala imati u Beču. Organizatori su koncerte otkazali u dogovoru s austrijskim vlastima zbog opasnosti od terorističkog napada.

Obožavatelji u suzama

Fanovi pjevačice, od kojih su mnogi iz drugih zemalja doputovali u Austriju samo kako bi bili na koncertu, sada su shrvani. TikTok je pun objava uplakanih obožavatelja.

"Kada otputuješ u drugu državu i potrošiš stotine eura da gledaš Taylor u Beču i koncert je otkazan noć prije zbog opasnosti od terorističkog napada", napisala je jedna djevojka i dodala: "Najgora noć u mom životu."

@venlaaa.s the worst night of my life #taylorswift #theerastour #vienna #taylorswiftvienna #cancelled #fyp @Taylor Swift @Taylor Nation ♬ alkuperäinen ääni - venlaa.s

"Koncert za koji si bila uzbuđena više od godinu dana, napraviš si sama outfit, doslovno ne prestaješ misliti o tome i on bude otkazan", kazala je druga pa dodala: "RIP Eras Tour Beč. Mislim da nikad nisam ovoliko plakala."

@materialswoooorl rip eras tour Vienna 💔 i don’t think I’ve ever cried this hard over anything #erastour #taylorswift #taylorsversion #taylornation #swifties #vienna ♬ Cruel Summer - Taylor Swift

Još sličnih videa objavljeno je na društvenim mrežama.

@nottamarrr Crying in the hotle #taylorswift #vienna #theerastour #fyp #foryoupage #viral ♬ original sound - katherine
@julll1989 #taylorswift #taylorsversion #ttpd #sad #pop #fyp #popular #cancelled #erastour #vienna ♬ How Did It End? - Taylor Swift
@frederikaorb actually heartbreaking 💔 #taylorswift #erastour #vienna #viennatstheerastour ♬ enchanted 1989 tour - swiftieoath
@concertsilvia we’re trying to make the best out of the situation but we get how serious this is and that it was the right decision for everyone. so glad I already attended the eras tour and I’m so sad for everyone who doesn’t get to see her, this is f’ed up man #theerastour #taylorswift #vienna ♬ Originalton - concertsilvia
@hny.sophie WIEN WAS GEHT BITTE AB #taylorswift #swifties #taylorswiftwien ♬ Originalton - honey 🍒

Tri koncerta otkazana, dvojica uhićenih

Koncerti su trebali biti održani 8., 9. i 10. kolovoza. Policija je uhitila dvojicu muškaraca osumnjičenih za planiranje napada. Jedan od uhićenih je s područja Sjeverne Makedonije, a kako doznaju austrijski mediji, planiran je napad bombom.

Odluku o otkazivanju donio je organizator Barracuda Music, a ne nadležne državne institucije. "Za sve ulaznice automatski će biti napravljen povrat novca u idućih deset dana. Zbog straha od terorizma nismo imali izbora nego otkazati sva tri najavljena koncerta", naveli su organizatori.

"Ured za zaštitu ustava i policija proveli su učinkovite radnje i poduzeli sve da zajamčimo sigurnost. Blisko umrežavanje sa stranim sigurnosnim tijelima bilo je posebno ključno", rekao je ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner. 

Noćas se oglasila i predsjednica pokrajinske vlade Donje Austrije Johanna Mikl-Leitner. "Taylor Swift nije samo mega pop zvijezda, ona je, kao rijetko koja druga umjetnica na svijetu, uzor za mlade, samosvjesne žene. Taylor Swift je simbol naših zapadnih vrijednosti i one su danas napadnute. Otkazivanje koncerata je iz perspektive organizatora razumljivo, ali, nažalost, i uspjeh za radikalne islamiste jer je to upravo ono što teroristi žele: uništiti naš način života i zajedničko slavlje - to ne smijemo dopustiti. Svaki uspjeh ovih terorista je korak unatrag za civilizirani svijet - i to je neprihvatljivo", izjavila je političarka ÖVP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.