Fotka dana: Premoreni vatrogasci zaspali na cesti kod Tučepa

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Umorni vatrogasci zaspali su na cesti kod Tučepa nakon što su se čitavu noć borili s velikim požarom na tom području.

Emotivan prizor snimio je fotograf Pixsella. Dva vatrogasca zaspala su na cesti, potpuno premoreni. Naš novinar na terenu susreo je i vatrogasce koji su došli iz Zagreba pomoći dalmatinskim kolegama. Cijelu noć su vozili do Tučepa, kratko odmorili i krenuli na požarište.

Mještani su, doznajemo, oduševljeni njihovim dolaskom. Domaći vatrogasci, ali i oni iz Splita kažu nam: "Nemoj slikat nas, slikaj Zagrepčane!"

>>Ovo je vatrogasac nakon besane noći. "Slika koja sve govori, ne treba joj opis"

Vatra prodrla u Park prirode Biokovo

Ogroman požar izbio je u Gornjim Tučepima, u predjelu Čovići, a situacija na terenu je i dalje teška. Prema zadnjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa su se čule snažne detonacije. Ujutro su na požarišta stigli kanaderi.

Još uvijek traje borba 237 vatrogasaca s vatrenom buktinjom. Uz 237 vatrogasaca s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije, na terenu je i 55 vatrogasnih vozila. Stanovnici su cijelu noć proveli na terenu s vatrogascima polijevajući svoje kuće vodom i strahujući za imovinu.

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, u ispomoć su upućene dodatne vatrogasne snage. Izvanredna dislokacija Vatrogasne zajednice Karlovačke županije upućena je na područje Dubravice, a izvanredna dislokacija Vatrogasne zajednice grada Zagreba upućena je u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.