Fotka dana: Veličanstven pogled na kruzer usidren u zadarskoj luci Gaženica

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Kruzer Mein Schiff 6 pristao je u zadarsku luku Gaženica. Brod je dug 294, a širok 36 metara s gazom od malo više od 8 metara. Maksimalan kapacitet putnika je 2500, a o njima brine 1000 članova posade. Main Schiff 6 ubraja se među ekološki najprihvatljivije kruzere na svijetu.

Pogled na njega iz Gaženice bio je veličanstven i to je današnja fotka dana. Jadrolinijin trajekt naspram njega se činio kao brodić...

O kakvom kruzeru je riječ?

Mein Schiff 6 je porinut 2017. godine i dio je flote TUI Cruises. Izgrađen je u brodogradilištu Meyer Turku u Finskoj. Ovaj kruzer je četvrti u seriji Blue Motion te može primiti do 2534 putnika u 1267 kabina, od kojih 90% nudi pogled na more, a 82% ima privatne balkone.

Brod ima 15 paluba i opremljen je nizom luksuznih sadržaja, uključujući 25-metarski vanjski bazen, dvoranu za holografske nastupe (Studio), te Plavi balkon – staklenu platformu koja se proteže 37 metara iznad mora.

Mein Schiff 6 je opremljen naprednim sustavom za smanjenje emisija, uključujući sustav za desumporizaciju ispuha i katalizator za dušikov oksid, što znatno smanjuje emisije sumpora i dušikovih oksida. Ovaj brod nudi brojne pogodnosti, uključujući raznovrsne restorane, fitness centre, wellness prostore, te zabavni sadržaj kao što su koncerti i kazališne predstave.

Brod je težak 98.811 bruto tona, a pogoni ga sustav snage 48.000 kW, što mu omogućuje brzinu od 21.7 čvorova. Mein Schiff 6 je registriran u luci Valletta na Malti i većinom plovi za njemačko tržište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.