FOTO Hrabre vatrogaskinje brane NP Krka od požara

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrabre vatrogaskinje bore se s požarom u Šibensko-kninskoj županiji, gdje se pokušava spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka.

Požarom su zahvaćeni makija, nisko raslinje i borova šuma na površini od 780 ha. Tijekom intervencije jedan vatrogasac je ozlijeđen te je zbrinut u OHBP-u Šibenik.

U gašenju požara sudjelovalo je pet protupožarnih zrakoplova kanadera, četiri protupožarna zrakoplova air traktora te 163 vatrogasca s 58 vatrogasnih vozila iz IVP-a Šibenik i Zadar, JVP-a Šibenik, Vodice i Knin, kao i DVD-i s područja županije. Podignute su i izvanredne dislokacije s područja županija Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Karlovačke.

Vatrogasci kod Tučepa zaspali na cesti

Borba s požarima traje i u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su vatrogasci nakon cijele noći gašenja zaspali na cesti kod Tučepa. Tamo su i vatrogasci koji su došli iz Zagreba pomoći dalmatinskim kolegama. Cijelu noć su vozili do Tučepa, kratko se odmorili i krenuli na požarište.

Mještani su, doznajemo, oduševljeni njihovim dolaskom. Domaći vatrogasci, ali i oni iz Splita kažu nam: "Nemoj slikat nas, slikaj Zagrepčane!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.