Gejmere oduševilo koji uređaj može pokrenuti Doom

Foto: Twitter

GLAVNO pitanje o svakom komadu tehnologije je može li pokrenuti DOOM. Ryan Edgar dobio je priliku barem djelomično odgovoriti na to pitanje zaigravši kultnu igru iz 1993. na blagajni lokalnog McDonald'sa.

Edgar je posjetio McDonald's koji je trenutno prolazio kroz proces zamjene starih blagajni, koje još koriste Windows XP. Kako se u poznatom lancu restorana brze prehrane ne bave preprodajom računala, Edgar je uspio jednu odnijeti kući. Prvo što je odlučio napraviti je provjeriti može li pokrenuti DOOM. 

"Preuzeo sam ZDOOM (Doom XP) na USB koristeći vlastito računalo, ubacio sam ga u blagajnu i pokrenuo", izjavio je Edgar za Kotaku Australija. 

Koristeći USB splitter, spojio je i miš i tipkovnicu, a evo i kako je to izgledalo:

Nije sve prošlo bez problema jer je na blagajni postojala enkripcija koja je zbunila Edgara pa tako nije znao i koje su točne specifikacije blagajne. Navodno se radi o blagajnama koje je sam McDonald's naručio te su prvotno bile napravljene za MS-DOS, dok je osvježena verzija napravljena za Windows XP Pro.

Pitali su Edgara i što dalje planira učiniti s blagajnom: "Možda ću je koristiti kao drugi PC, a probat ću pokrenuti i Sonic Adventure 2."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.