Glumica Naomi Watts napisala knjigu o menopauzi: "Starije smo i mudrije"

Foto: EPA

U siječnju 2025. godine glumica Naomi Watts izdat će svoju prvu knjigu Dare I Say It: Everything I Wish I'd Know about Menopause. Njezin je to prvi književni naslov, a riječ je o njezinom vodiču kroz menopauzu i neke druge aspekte starenja. 

"Konačno je došao dan da vam pokažem na čemu sam radila zadnjih 14 mjeseci", započela je Naomi svoju objavu na Instagramu. 

Ušla je u menopauzu s 36 godina

"Ovo je knjiga o tome kako se moj život okrenuo naglavačke kada su mi rekli da sam blizu menopauze u dobi od 36 godina. Baš kada sam bila spremna zasnovati obitelj. Mislila sam da je to kraj svega, moje plodnosti i karijere", nastavila je svoju priču glumica.

"Odlučila sam više istraživati"

Otkrila je da se dugo borila sa sramom i kako je željela da postoji neki priručnik koji bi joj pomogao da lakše prođe kroz tu situaciju, ali ničega nije bilo. Čak joj, kako kaže, ni liječnici nisu bili od pomoći. 

"Odlučila sam više istraživati i poboljšati svoje zdravlje te okupiti žene kako ne bismo bile same u ovoj situaciji. Mi zaslužujemo više", rekla je Naomi i dodala da želi ohrabriti žene kroz razgovore koje je vodila sa stručnjacima i liječnicima te učiniti da se ne osjećaju usamljenima. 

Naomi ima i svoj wellness brend za menopauzu

"Trebamo hodati uzdignute glave. Starije smo i mudrije, ali nismo gotove", napisala je na kraju. 

"Osjećajući se zbunjeno, usamljeno i bez podrške u ovoj fazi svog života, Watts je odlučila učiniti bolje za sebe i za druge žene i počela je hrabro koristiti svoju platformu za normalizaciju razgovora o ovom prirodnom procesu", stoji u priopćenju za javnost o njezinoj knjizi, koja će u prodaji biti dostupna od 21. siječnja iduće godine.

Osim u nadolazećom vodiču, pitanjem menopauze Watts se više pozabavila 2022. godine kada je osnovala svoj wellness brend za menopauzu Stripes Beauty.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.