Goran Višnjić i američka veleposlanica otvorit će međunarodni festival u Šibeniku

Foto: Press

Prvi hrvatski međunarodni filmski festival u Šibeniku (Croatian International Film Festival – CIFF) održat će se od 8. do 11. kolovoza u organizaciji produkcijske kompanije Galileo Films. Riječ je o projektu koji je pokrenula Ella Mische, etablirana glumica, redateljica i spisateljica trogirskih korijena. 

"Misija festivala je pozicionirati Šibenik i Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju svjetske kinematografije i kulture, slaveći žene u medijima", izjavila je Ella Mische. Žiri je izabrao 7 dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih te 10 studentskih filmova.

Višnjić i američka veleposlanica

Festival se službeno otvara Red Carpet i Gala ceremonijom u HNK Šibenik 8. kolovoza kada će biti prisutni i glumac Goran Višnjić te američka veleposlanica Nathalie Rayes. Projekcije filmova i stručni paneli filmske industrije, uz sudjelovanje glumaca i redatelja, održat će se na četiri lokacije u gradu: HNK Šibenik, tvrđava Barone, Kuća Arsen, Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika.

Dolazak u Šibenik na CIFF potvrdili su poznati glumci, redatelji i ostali filmski djelatnici iz više zemalja svijeta. Otvorenje festivala posvećeno je šibenskoj legendi Špiri Guberini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.