Goranu Ivaniševiću kći darovala stan u centru Zagreba?

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pravna borba oko stana u centru Zagreba između Gorana Ivaniševića i bivše supruge dobila je obrat jer je njihova kći navodno darovnim ugovorom tati vratila stan, piše portal 24sata.

Dodaju i da Ivaniševićeva bivša supruga Tatjana Dragović, unatoč tome, u stanu i dalje može živjeti. Index je o ovim navodima poslao upit Ivaniševićevim odvjetnicima, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Pokrenuto više postupaka

Podsjećamo, Tatjana Dragović je preko Nacionala obznanila da ju je bivši suprug Goran Ivanišević tužio, kao i njihovu kćer Amber, te da je tražio polovinu stana koji je ona darovala kćeri Amber, tvrdeći da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva. Tražio je, pisao je Nacional, i da kćeri više ne plaća alimentaciju.

Pokrenuo je, pisao je Nacional, i više postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih potpisanih sporazuma, a od nje traži i, po svemu sudeći, povrat izmišljene pozajmice od čak 2.5 milijuna eura.

Iako navodno sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici ni bilo kakav uvjerljiv dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je, tvrdili su, Tatjani Dragović blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom. "Policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane i svjedočenja o obiteljskom nasilju pa Tatjana Dragović sumnja na njihovu pristranost", stoji još u Nacionalovom tekstu, u kojem je Dragović tvrdila i da se "boji za svoju sigurnost".

"Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tijekom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam obiteljski nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi", napisao je nakon toga Ivanišević te naveo svoje odvjetnike koji se, kako je rekao, "ovim bave već dugo vremena".

Ivanišević se oglasio preko odvjetnika i Tatjanine tvrdnje nazvao "zluradima"

Nakon toga Ivanišević se oglasio još jednom, ali preko odvjetnika.

"Prije svega, kao pravni zastupnici gospodina Gorana Ivaniševića, mišljenja smo kako su ovakvi, potpuno promašeni, zluradi i neistini novinski članci pokušaj pritiska na sud i nadležna tijela te ometaju zakonito i objektivno sagledavanje činjenica", poručili su njegovi odvjetnici nakon Nacionalovog teksta.

"Tim više, postupci koji se izravno odnose i kojima su izravno obuhvaćena i zajednička djeca, posebno su osjetljivi za rad iziskuju dodatnu profesionalnost i pažnju svih koji u takvim postupcima sudjelujemo, dakle, prije svega samih stranaka i nas pravnih zastupnika. Čitav niz iznijetih neistina, kao i podataka čiju tajnost zakon propisuje, iako će imati svoj epilog u demantijima i postupku naknade štete, već je počinilo štetu, prije svega zajedničkoj djeci, a posljedično i trenutnim obiteljima Tatjane Dragović i Gorana Ivaniševića", rekli su.

"Goran Ivanišević, nekad kao vrhunski igrač, a danas kao trener jednog od najvećih tenisača u povijesti tog sporta, predano i profesionalno radi, kako bi osigurao danas, kao i nekad, što bezbrižniji i perspektivniji život, prije svega, svojoj obitelji. Obzirom da su Tatjana Dragović i njezin trenutni odabranik vrlo često u medijima, gotovo uvijek vezano uz uživanje i potrošnju, a gotovo neprimjetno uz skromnost i rad, ne mislimo posebno komentirati managerske sposobnosti i aktivnosti Tatjane Dragović u teniskom razvoju Gorana Ivaniševića, a koje se navode, jer je javnost sama mogla steći dovoljno spoznaja o tome do sada", dodali su.

"U pravu profesionalnog pristupa i iznošenja argumentacije nadležnim tijelima i sudu te poštujući zakonom propisanu tajnost izvida, nismo u mogućnosti, a niti voljni medijski raskrinkati svu neistinitost, zluradost i štetnost ovakvog neistinitog teksta", zaključili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.