Grace Jones oduševila mnogobrojnu publiku na Šalati, na koncert došla i Josipa Lisac

Foto/Video: Hana Kajari/Index

Američka pjevačica Grace Jones u četvrtak je nastupila u Zagrebu na stadionu Šalata. 

Prilikom dolaska na pozornicu publika ju je pozdravila gromoglasnim pljeskom. Pozdravila je okupljene, a potom izvela hit Nightclubbing.

 

Na koncert je došla i Josipa Lisac.

Presvukla se nekoliko puta

76-godišnja pjevačica za nastup u Zagrebu odabrala je upečatljive modne kombinacije te se presvukla nekoliko puta. Publika je uz svaku njenu izvedbu plesala i pjevala te ju nakon svake pjesme počastila uzvicima i pljeskom. 

Na pozornicu je u jednom trenutku donijela i hulahup koji je vrtjela 10 minuta.

Jedna od najprepoznatljivijih figura američke glazbene scene već gotovo četiri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture. Autorica, pjevačica, glazbenica i model jamajkanskog podrijetla vlasnica je nekih glazbenih klasika, od albuma poput Warm Leatherette i Nightclubbing do singlova kao što su Private Life, Pull Up to the Bumper, I've Seen That Face Before i Slave to the Rhythm, kojima je poharala glazbene ljestvice.

Među 100 najvažnijih imena rock'n'rolla

Od karijere modela s kojom je počela 70-ih do ikone Studija 54, filmske karijere u klasicima poput Vamp, Conan the Destroyer ili A View to a Kill te nezaboravnih nastupa, Grace Jones ostala je poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementirala mjesto u pop kulturi.

VH1 uvrstio ju je na popis 100 najvažnijih žena rock'n'rolla, dok ju je Billboard postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom Hurricane te od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.