GUŽVARA je vrsta pite sa sirom od gotovih kora. Ne treba vam nikakva posebna vještina ni trud da je napravite. Baš je zato dobar izbor za svaki dan.
Recept možete pronaći OVDJE.
A što je razlikuje od neke druge slane pite i kako je dobila ime? To što se sprema tako da na dno lagano nauljenog kalupa za burek ili tortu stavite dvije kore, a jednu ostavite sa strane - ona će ići na vrh.
Ostale kore zgužvate i te hrpice posložite jednu do druge u kalup pa prelijete pripremljenom smjesom od sira. Poklopite korom koju ste ostavili sa strane i poravnate da ništa ne viri izvan kalupa. Ako želite, prije pečenja je možete premazati razmućenim jajetom, ali i ne morate. Složenu gužvaru ispečete i to je to.
Ako isprobate ovaj recept, svakako fotkajte rezultat i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.