Helen Mirren: Možete li se sjetiti tko je lani osvojio Oscara za najbolji film?

Foto: EPA

Helen Mirren, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu zahvaljujući svojoj izvedbi u filmu The Queen, poslužila je i kao naratorica u filmu Grete Gerwig Barbie, koji je zaradio osam nominacija za Oscara, uključujući onu za najbolji film, ali nema nominacija za najbolju redateljicu ni za najbolju glumicu.

Iako su na društvenim mrežama mnogi to označili kao "najšokantniji oskarovski previd godine", Mirren nije previše uznemirena. "Ne smiješ se uzrujavati zbog takvih stvari. Ono što je fantastično jest da je Barbie bio film s najvećom zaradom koju je Warner Bros ikada imao. Sjećate li se uopće tko je osvojio nagradu za najbolji film prošle godine?" rekla je glumica.

 

"Naravno da bih voljela vidjeti Gretu nominiranu i mislim da bi ona trebala osvojiti nagradu za najboljeg redatelja. To nije utrka u trčanju, znate. Rad Christophera Nolana na Oppenheimeru bio je spektakularan, izvanredan. Ali za mene je Gretin rad bio tako hrabar, bilo je to nešto što nikad prije nismo vidjeli. Jednostavno mi se sviđa činjenica da je publika reagirala onako kako jest", dodala je.

Mirren je nedavno razgovarala za Variety o scenama koje je snimila za Barbie koje nisu ušle u finalnu verziju, a u jednoj od njih glumila je Olivia Colman, dobitnica Oscara za najbolju glumicu. "Bila je to vrlo smiješna scena s Olivijom u kojoj smo se svađale oko toga tko je prava 'grande dame' britanskih glumica", otkrila je Mirren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.