Hermione se oprašta od profesorice McGonagall: Cijenim što sam s njom dijelila ekran

Foto: Press

Nakon smrti britanske glumice Maggie Smith oglasila se njena kolegica iz Harry Potter franšize Emma Watson. U filmovima Watson je glumila Hermione Granger, a Smith Minervu McGonagall. 

"Kad sam bila mlađa, nisam imala pojma o Maggienoj legendi - ženi s kojom sam imala sreću dijeliti prostor. Tek kad sam odrasla, počela sam cijeniti to što sam dijelila ekran s pravom definicijom veličine", napisala je Watson.

Kaže da je Maggie bila zabavna te joj je zahvalila za svu dobrotu. "Nedostajat ćeš mi", zaključila je.

Oglasio se i Harry Potter

Daniel Radcliffe, koji je utjelovio Harryja Pottera, odao je počast preminuloj kolegici. "Prvi put kad sam upoznao Maggie Smith imao sam 9 godina i čitali smo scene za Davida Copperfielda, što je bio moj prvi posao. Nisam znao gotovo ništa o njoj osim da su moji roditelji bili oduševljeni činjenicom da ću raditi s njom", rekao je za The Post. 

"Znao sam o njoj da je dama, tako da je prva stvar koju sam je pitao kad smo se upoznali bilo 'želiš li da te zovem dama?' na što se ona nasmijala i rekla 'ne budi smiješan'", dodao je.

Ispričao je i kako je bio nervozan što ju je upoznao, ali ona ga je odmah opustila. "Bila je nevjerojatno ljubazna prema meni na tom snimanju, a onda sam imao sreću da nastavim raditi s njom još 10 godina na filmovima o Harryju Potteru", ispričao je te dodao: "Bila je žestokog intelekta, veličanstveno oštrog jezika, mogla je zastrašiti i šarmirati u istom trenutku i bila je, kao što će vam svi reći, iznimno duhovita."

"Uvijek ću se smatrati nevjerojatno sretnim što sam mogao raditi s njom i provoditi vrijeme s njom na setu. Riječ 'legenda' se previše koristi, ali ako se odnosi na bilo koga u našoj industriji, onda se odnosi na nju. Hvala ti, Maggie", zaključio je na kraju. 

Od Maggie su se oprostile i druge zvijezde Harry Potter franšize.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.