Hrvatski bloger objavio poruke prijatelja iz Afganistana: "Na tajnoj je lokaciji..."

Foto: Instagram

HRVATSKI bloger Kristijan Iličić objavio je poruke svog prijatelja Afganistanca za kojeg prikuplja novčanu pomoć.

"Čuo sam se s Noorom i u sljedećih nekoliko storija možete poslušati kakva je trenutna situacija", napisao je Iličić pa objavio i da je prikupljena svota uvelike premašila cilj i da će se iskoristiti za pomoć više afganistanskih obitelji.

U porukama koje je objavio može se čuti kako Afganistanac Noor objašnjava da su s njim četverogodišnji sin i četveromjesečna kćerkica. "Ovo je situacija u kojoj trenutno ne možemo uspjeti otići", govori i dodaje da je zaista zahvalan na pomoći.

"Jedini je problem što sam s obitelji. Molim te, nemoj se brinuti zbog mene, bit ću dobro. Bit ću ovdje u Kabulu neko vrijeme, ovdje je sigurno, imamo sigurnu kuću. Bit ću dobro, pokušavam se sakriti dok stvari ne popuste. Zasad je ovo tek početak svega, katastrofa se tek dogodila... Pričekat ću i kad se stvari normaliziraju, pokušat ću otići", rekao je Noor.

Iličić je Noora obavijestio i da je u GoFundMe kampanji uspio prikupiti 40.000 dolara. "Hvala ti jako puno, brate, možeš im svima reći da smo na sigurnom. To je toliko lijepo, svijet je tako divan zbog ljudskosti i potpore", poručio je Afganistanac.

Podsjećamo, Iličić, koji je nedavno posjetio Afganistan, počeo je skupljati donacije za pomoć Afganistancima koji pokušavaju pobjeći iz zemlje. 

"Odaziv je nevjerojatan! U manje od 24 sata uspjeli smo skupiti više od 18 tisuća dolara! Neizmjerno vam hvala, dragi, dobri ljudi! Pomažete ljudima koje niste upoznali, vraćate mi vjeru u ljude u ovim teškim danima. I uvijek mi bude žao što je dobrota tako tiha, a što je zloba toliko glasna. Na moj profil tako zna svratiti i netko prožet mržnjom, bez ikakve empatije prema ljudskoj patnji, rekao bih i bez nekog osnovnog ljudskog vrijednosnog sustava, pa ostavi ovdje ružan komentar. Želim takvima samo reći da me to uopće ne dira, da su u manjini, premda vrlo glasni. Bilo bi tako lijepo da samo scrollaju dalje preko mojeg posta i traže neku drugu nišu gdje će imati mišljenje. Jer sada ne smijemo gubiti vrijeme. Pred našim očima događa se još jedna velika katastrofa našega doba. Želim pomoći ljudima čiji su me životi dotakli i obogatili. Živjeli su sretno, imali su svoj dom, svoje karijere. Sve je sada nestalo. Srce mi je slomljeno. Ni jedan ljudski život nije bezvrijedan bez obzira na vjeru, nacionalnost i boju kože. Nemojmo nikad izgubiti svoju kvalitetu koja nas čini ljudima: empatiju prema onima koji pate. Potrebu da pomognemo", napisao je ranije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.